Op donderdag 14 mei kwamen de fietsers voo r de ‘1000km tegen kanker’ van Kom op tegen Kanker naar Dilbeek.
en de weergoden waren het initiatief duidelijk goed gezind.
Joris Van Hauthem in gedachte, zakten enkele bestuursleden van Vlaams Belang Dilbeek af naar dit evenement en zoals het past werden partijsymbolen thuisgelaten, men moet een ziekte immers niet politiek proberen te recupereren.

Aanvankelijk leken er niet zoveel mensen af te zakken naar het gemeenteplein om te pogen het record van langste erehaag te verbreken maar uiteindelijk slaagde het mooie weer er toch in volk te lokken. Wel jammer dat er nogal wat mensen niet verder geraakten dan ‘het patattenveld’.

Ook de profileringsdrang van een politieke partij kwam Nog Voor Aankomst van de renners een geel handje toesteken om te pogen het pogen te breken. Dit werd logischerwijs niet door iedereen gesmaakt.

Wanneer de renners uiteindelijk toekwamen werden ze hartelijk ontvangen door luid belgerinkel van de vele toeschouwers. De vreselijke ziekte, die onder zoveel varianten voorkomt, laat duidelijk weinig mensen onberoerd.

Wij wensen iedereen die aan deze vreselijke ziekte lijdt of een vriend of familielid heeft die tegen de ziekte moet vechten veel sterkte toe, ongeacht de politieke overtuiging want een leven heeft geen kleur en kanker overwin je niet door te stemmen!

Nils Van Roy