Denderleeuw (buurtgemeente van onder meer Affligem, Liedekerke, Roosdaal) was de afgelopen weken het toneel van zinloos geweld. Vandaar dat wij het protest van de lokale Vlaams Belangafdeling zullen ondersteunen.

Hieronder het bericht van gemeenteraadslid Kristof Slagmulder:

“Beste,

Naar aanleiding van opnieuw een aantal incidenten met Afrikanen in de gemeente Denderleeuw organiseert de lokale afdeling van het Vlaams Belang een vreedzame protestactie.

Wat is er gebeurd? Vorige zaterdag viel een Afrikaan (onder invloed) een dame en haar 10-jarige dochter lastig, maakte schunnige opmerkingen, stampte de moeder onderuit en sloeg de vader een neusbreuk. Enkele uren later werd in de buurt van het station een vijftiger door drie andere Afrikanen in elkaar geslagen en werd het geld uit zijn portefeuille gestolen. Gisteren verklaarde de sp.a-burgemeester dat er geen structurele problemen zijn met Afrikanen in Denderleeuw. Een CD&V-schepen verklaarde 3 maanden geleden eveneens dat er geen problemen zijn en dat de toestand zelfs verbeterd is. Daar denken heel wat Denderleeuwenaren na deze incidenten en andere uit het verleden toch helemaal anders over!

OPROEP: Kom mee protesteren tegen het (vreemdelingen)geweld nu donderdag 13 oktober om 19 uur op het stationsplein van Denderleeuw. Vandaar stappen we naar het gemeentehuis. Er werd toelating gegeven door de gemeente en de politie om te betogen.

Tot donderdag?”

denderleeuw-1

denderleeuw-2