De stille maar goedlachse Dilbekenaar Guy Schellinckx overleed exact 5 jaar geleden. Hij was een gedreven man die een hart had voor Zuid Afrika en Vlaanderen. Alom vertegenwoordigd op vele partijactiviteiten binnen en buiten Dilbeek. Binnen en buiten Vlaams-Brabant. Hij was zeer sociaal en liet zijn vrienden niet in de steek… en zijn vrienden zijn hem niet vergeten. Daarom kwamen ze afgelopen zondag samen om hem te herdenken.

Hieronder een kleine impressie door Geert Hoogstoel. Zijn reisgenoot, zijn kameraad, zijn zielsverwant…

De morgenzon ontwaakte en omstreeks 10u20 belde een kameraad aan om een koffie te drinken. Verrast dat ik was, want deze kameraad had het graf van Guy al bezocht. We dronken snel een koffie want ik verwachtte de bloemstuk omstreeks 10u45. Maandenlang heb ik me voorbereid op dit evenement. Eenmaal ter plaatse was er een grote opkomst. 15 mensen hebben gemeld dat ze afkwamen. Maar er waren een 30-tal. Ik had de Transvaalvlag en de Leeuwenvlag mede. Zaterdagnacht had ik mijn toespraak op papier gezet. Maar stelde vast dat ik het vergeten was. Gelukkig was Bart De Valck , voorzitter VVB ter plaatse. Met kleine stem vroeg ik of hij een toespraak wilde houden. En Bart zonder voorbereiding hield een mooie toespraak. Na de toespraak en bloemlegging en eindigend met de tweede strofe van ons volkslied gingen we naar het Verwenkaffee. Zaterdag had ik voor 10 personen gereserveerd. Maar het was het dubbele die kwam opdagen.

De familie Schellinckx en kameraden uit de Vlaamse Beweging waren aanwezig. De zon scheen. Vier jaar geleden was er veel sneeuw. De meeste kameraden vroegen mijn toespraak op Facebook te zetten. Hierbij mijn toespraak op bescheiden wijze, maar ben dankbaar dat Bart voor mij insprong.

“Kameraden,

Vijf jaar geleden overleed onze kameraad Guy. Op de kerkdienst van 19 januari 2013 kwamen er ruim 250 vrienden opdagen. De hoofdredacteur van ‘t Pallieterke schreef een mooie eresaluut. Guy was een uitzonderlijke man. Militant in hart en nieren voor Vlamingen en Afrikaners. Hij was geliefd in Dilbeek en ging tegenstanders niet uit de weg. Ik zag hem nooit ruzie maken met die tegenstanders. Integendeel hij kreeg respect. Uit de vele reacties die ik kreeg van Afrikaners voor deze herdenkingsdag blijkt dat hij immer in hun harten blijft.

Guy was zeer sociaal en hield van zijn vrienden. Zo’n militant in hart en nieren zie je nog maar zelden.

Vandaag zou zijn hartje bloeden. In Zuid Afrika gebeuren er dagelijks plaasmoorden op boeren /Afrikaners..

In Vlaanderen is het nog altijd wachten op een Vlaamse Republiek. Wat de Catalanen of Schotten reeds bereikt hebben, kunnen wij alleen maar van dromen.

Hier blijft men elkaar maar boycotten voor een onafhankelijke staat te bereiken.

De aanslagen van Islamfundamentalisten heeft hij niet mee gemaakt. Maar jaren geleden wist hij wat ons te wachten stond. Hij zei steevast tegenover de kameraden :’Wees voorbereid !’.

Wij missen hem en ergens daarboven hij ons ook.

Guy, in het diepste van onze harten heb jij je intrek ingenomen. Niemand weet hoe het daar is, hoe jij je nu voelt. Die ervaring is alleen voor wie gestorven is bedoeld.

Wij wensen je de rust , die je hebt verdiend. Onze glimlachen verlichten het deel dat nu grient. Om een mooie mens die nooit weg zal gaan. Maar in de harten van ons allemaal zal blijven bestaan. Je vrienden vergeten je niet.”

Hier kan u enkele sfeerbeelden terugvinden.