Sinds zijn verkiezing als Federaal Volksvertegenwoordiger maakt Dries Van Langenhove er werk van om lokale afdelingen, in Vlaanderen in het algemeen en in Vlaams-Brabant in het bijzonder, (nieuw) leven in te blazen.

Gisteren was het de beurt aan Zoutleeuw. Na aftastende gespreken en verschillende initiatieven betreffende het protest tegen de komst van een asielcentrum in deelgemeente Dormaal, was er een succesvolle opstartvergadering. Eva Rollier, een voltijdse huismama wordt voorzitter en Alain Wambeke, een ingenieur op rust zal ondervoorziter worden. Verder zitten ook Sandra Vendelbos (secretaris) en voormalig gemeenteraadslid Annick Vanacken ( penningmeester) in het bestuur.

Er werden meteen ook plannen gemaakt voor onder meer een lokaal blad en een afdelingsactiviteit. Vanzelfsprekend is de topprioriteit momenteel het protest tegen het asielcentrum.

Vlaams parlementslid Suzy Wouters is de meter van de afdeling en zal steun bieden waar nodig. Check zeker ook de Facebookpagina van Vlaams Belang Zoutleeuw.