Uit HLN van 2/9/2013

Vlaams Belang herdacht aan het gemeentehuis van Sint-Genesius-Rode de invoering van de faciliteiten dag op dag 50 jaar geleden. Vlaams Parlementslid Joris Van Hauthem en senator Bart Laeremans doofden symbolisch een kaars en riepen op om een uitdovingsoperatie op gang te trekken. Het Taal Aktie Komitee (TAK) plaatste dan weer een leeuw aan het Gordelsecretariaat. “Het Gordelfestival is een evenement zonder boodschap geworden, terwijl het net nu meer dan ooit nodig is om de Vlamingen in de rand te steunen. Als de Vlaamse overheid zijn kat stuurt naar de Gordel, dan hebben wij er tenminste één bij”, zei De Leener. “Ze hoeven zich geen zorgen te maken, het is een brave.” TAK vertrok nadien voor een wandeling naar Linkebeek. De politie hield een discreet oogje in het zeil. De straat waar waarnemend burgemeester Damien Thiéry woont, werd even afgezet door de politie, omdat men vreesde dat het honderdtal wandelaars daar amok wilde maken. Uiteindelijk verliep de wandeling zonder incidenten. (BKH)

Op de “opvolger” van de Gordel daagden amper 12500 deelnemers op – velen wisten niet eens dat de Gordel nog zou plaatsvinden.
Wij willen in elk geval terugkeren naar het vorige concept met 4 trefcentra, waarbij Rode zeker niet wordt vergeten.
Om 9 uur ‘s morgens was er in het domein van Huizingen – buiten de leeuwtjesklevers van de VVB – nauwelijks volk te bespeuren!

img_0530