Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw is verbolgen over de manier waarop de gemeente gisteren in het nieuws kwam. Een hamsterende klant in de Aldi-vestiging op de Bergensesteenweg werd op zijn onbehoorlijk gedrag aangesproken door een winkelverantwoordelijke. Er volgde een handgemeen en de politie moest tussenkomen. Het incident werd een nationale topic.

‘In harde tijden moet crimineel gedrag nog harder gestraft worden’ vind VB-gemeenteraadslid Eddy Longeval, ‘iedereen is het erover eens dat hamsteren geen zin heeft en dat het verzorgend personeel, winkelpersoneel en iedereen die moet blijven werken in deze onwezenlijke tijden alle respect verdienen’ vervolgt Longeval. ‘Het moet mogelijk zijn om asociaal gedrag in deze gelijk te stellen met crimineel gedrag, vooral in een gemeente of streek die doorgaans al een hoge criminaliteitsgraad heeft’ besluit het gemeenteraadslid.

Om het personeel van Aldi een hart onder de riem te steken, en hen uitdrukkelijk te danken voor hun inspanningen, zal Eddy Longeval deze middag pralines bezorgen. Hij doet dit in naam van de afdeling en laat weten dat de geschenkjes symbolisch zijn voor iedereen die momenteel in zeer moeilijke omstandigheden hard werk levert.

Eddy Longeval, gemeenteraadslid / afdelingsvoorzitter

eddy.longeval@vlaamsbelang.org – 0494/17.39.19