Het Nieuwsblad – 12/10/2015

Vlaams Belang Scherpenheuvel-Zichem voert actie tegen de opvang van vluchtelingen.

U kan het volledige artikel hieronder lezen:

ArtikelScherpenheuvel

Hageland Express – 16/10/2015

Protest tegen mogelijke komst asielcentrum in Scherpenheuvel

Het Vlaams Belang houdt zondag 18 oktober om 15 uur een protestwandeling tegen de komst van een asielcentrum in de gemeente. Met de actie die start aan het stadhuis, willen de Vlaams Nationalisten de oplopende asielfactuur aan de kaak stellen.

ScherpActieVlucht
Foto: Vlaams Belang mandatarissen voor het Peeterskasteel in de Rozenstraat dat in aanmerking komt om vluchtelingen op te vangen

Met de slogan ‘Bespaar op asiel, niet op eigen mensen’ deelden de mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang afgelopen zaterdag flyers uit op de wekelijkse markt. De partij berekende de kostprijs van de asielcrisis. “De kost voor de opvang van één asielzoeker kost 1.249 euro per maand. Dat is meer dan het gemiddelde pensioen, dat 1.212 euro bedraagt”, beweert Joris de Vriendt, (enig) gemeenteraadslid van Vlaams Belang in Scherpenheuvel-Zichem.

Het Vlaams Belang wil extra maatregelen om het asielbeleid te keren en de herinvoering van controles aan de binnengrenzen, de verstrenging van de visapolitiek en een omvat ontradingsbeleid.

“Geen asielcentrum in Scherpenheuvel”
En de partij verzet zich ook tegen het oprichten van een opvangcentrum voor 100 asielzoekers in het voormalige rusthuis ‘Ster der Zee’ in de Rozenstraat in Scherpenheuvel. “De parochiale vzw krijgt daar 6000 euro per dag voor. Maar de gemeente, het OCMW en de politiezone mogen opdraaien voor de extra kosten en we zitten al met een enorme schuld”, zegt Joris De Vriendt. Hij vreest ook voor overlast van de asielzoekers. “Is het verantwoord een grote groep ontwortelde islamitische mannen in onze gemeente te laten ronddolen? Die mensen komen naar ons land omdat ze er van overtuigd zijn in een luilekkerland te kunnen vertoeven. Dat is vragen om grote moeilijkheden. Daar moet onze gemeente niet aan mee doen”, besluit De Vriendt.
De protestwandeling van het Vlaams Belang gaat door op zondag 18 oktober aan het stadhuis om 15 uur.