Eigenaardig genoeg stond in het voorstel aan de provincieraad gisteren dat het reglement als volgt zou worden aangepast:

De toegang tot het Provinciedomein en tot het zwembad kan geweigerd worden indien de bezoeker weigert zijn identiteitskaart te tonen.”

De toegang tot het zwembad wordt enkel verleend na het tonen van de identiteitskaart. Geen identiteitskaart = geen toegang.
Helaas weigerde de meerderheid om daarop in te gaan. Maar in de communicatie naar het publiek toe wordt het wel zo meegedeeld. Begrijpe wie kan!

Zwemmen in provinciedomein duurder
Het Laatste Nieuws – 25-06-2014
EXTRA BEWAKINGSPERSONEEL NA OVERLAST JONGEREN JAAGT KOSTENPLAATJE OMHOOG

De provincie Vlaams-Brabant verhoogt de tarieven voor het zwembad op het provinciaal domein in Huizingen. Dat is een gevolg van de problemen met herrieschoppers die de voorbije weken opnieuw afzakten naar het domein.

Sinds eind mei maken groepjes jongeren het opnieuw te bont in en rond het domein. Buiten het domein werden zelfs een paar mensen overvallen maar de voorbije weken werden ook auto’s beschadigd en ander vandalisme gepleegd. De provincieraad zette gisteren alvast het licht op groen voor een tariefverhoging van het zwembad. De toegang tot het domein zelf blijft onveranderd. De Beerselaars mogen nog altijd gratis binnen. Maar wie wil zwemmen zal meer moeten betalen. Wie ouder is dan 12 jaar en in de provincie woont, betaalt 4 euro: een verdubbeling van de oude prijs. Wie niet in Vlaams Brabant woont, betaalt 12 euro. Dat betekent dat die laatste groep met de toegang tot het domein bij al snel aan 14,5 euro zit.

Noodzakelijk

“De prijsstijging is noodzakelijk,” zegt gedeputeerde bevoegd voor Domeinen Walter Zelderloo (Open Vld). “We schakelen een bewakingsfirma in. In het verleden waren er al bewakingsagenten actief maar nu gaan ze ook mee de identiteitskaarten van de bezoekers controleren. In het Blosodomein in Hofstade werd die maatregel ook ingevoerd met een goed resultaat. Het was lang geleden dat we nog problemen hadden op het domein maar we willen snel ingrijpen. Gezinnen die graag naar het domein komen mogen niet het slachtoffer worden van jongeren die ruzie komen zoeken. De problemen met die jongeren zijn niet de enige reden van de tariefaanpassingen. Het zwembad in Huizingen is verwarmd en we zien de energiekosten elk jaar stijgen. Dat speelt dus ook mee in de beslissing.” Vanaf nu geldt het groepstarief ook enkel voor scholen, jeugdwerkverenigingen en jeugd- en sportverenigingen. Het gezinsabonnement blijft wel onveranderd. De prijsstijgingen worden binnen enkele dagen al doorgevoerd. Gisterenochtend vergaderden de politiediensten en een delegatie van het parket Halle-Vilvoorde over het probleem.

Fenomeen

“Dit is een fenomeen dat je niet alleen in Huizingen hebt”, zegt waarnemend korpschef Robert Vanden Bremt van Beersel die mee aan tafel zat. “Vandaar dat het goed is dat we samen zitten om een aanpak uit te werken die overal kan helpen om overlast te voorkomen.” De voorbije weken waren er niet alleen problemen in en rond het domein. Onder andere chauffeurs van de lijn 50 van de MIVB meldden incidenten, net als hun collega’s op de nieuwe lijn 820 van De Lijn die Dilbeek met Anderlecht en Jette verbindt en ook Huizingen aandoet. Één van de voorstellen is nu om ook de politiezone Brussel-Zuid mee in te schakelen om toezicht te houden op de lijnen naar het domein.