Onze Vlaams Belangploeg in Haacht is zeer actief. De afgelopen dagen waren ze zelfs bijzonder actief. Zo waren ze de voortrekkers van een bewonersvergadering in de wijk Hoogveld en gisteren konden ze de Sint en Zwarte Piet strikken voor een actie langs de drukke Stationstraat.

Geniet u even mee van de sfeerbeelden? Onderaan kan u de respectievelijke persberichten terugvinden.

‘Na een drukke nacht hebben de Sint en zijn zwarte pieten toch nog wat tijd vrijgemaakt om in de Stationsstraat in Haacht de pendelaars te groeten en wat lekkers te overhandigen. Reeds voor 7u ‘s morgens stonden ze al paraat. Deze actie ter bescherming van onze tradities was georganiseerd door Vlaams Belang Haacht en was een groot succes gezien de vele positieve reacties van de passanten.’

Vlaams Belang Haacht voert actie in de wijk Hoogveld

Afgelopen weekend nam het plaatselijk bestuur van Vlaams Belang Haacht kennis van de verontwaardiging in de wijk Hoogveld, meer bepaald in de Spreeuwenlaan naar aanleiding van de renovatiewerken.

De 22 sociale woningen, nu bungalows, maken plaats voor 26 ‘stapelwoningen’, dat zijn appartementen met buitentrappen. Een aangepaste en technische term die de locatie van de nieuwbouw moet regulariseren. De huidige bewoners zouden kunnen terugkeren na de verbouwingen, maar in 13 van de huidige woningen wonen mensen met een fysieke beperking terwijl er amper 6 wooneenheden zullen voorzien worden voor minder-mobiele mensen.

De levenskwaliteit van veel bewoners zal drastisch verslechteren en zorgt voor wrevel en ongenoegen. Er is echter begrip voor he feit dat er renovaties nodig zijn, alleen zijn de werken nogal drastisch, onoverzichtelijk en zorgen ze voor ronduit gevaarlijke situaties. Zo moeten de huidige bewoners het stellen zonder keuken en badkamers en zijn beloofde sanitaire units nooit geplaatst geweest!

De bewoners vragen een dringend onderhoud met de aannemer en de opdrachtgevers van de aannemers zijnde het gemeentebestuur. Met de winterperiode voor de deur zorgt dit voor Oekraïense toestanden in onze gemeente.