Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terugblik op de Vlaamse Militanten Orde, organisatie Brabants Seniorenforum

1 december 2017 @ 20.00u - 22.00u

 

De VMO heeft in de na-oorlogse periode onmiskenbaar een belangrijke rol gespeeld bij de bescherming van Vlaams-nationale manifestaties en bijeenkomsten tegen linkse extremisten en andere geweldenaars. In hedendaagse termen kunnen we gerust stellen dat de militanten van toen de “verdedigers van de vrije meningsuiting” waren.

In onze jeugd werden wij geconfronteerd met de spectaculaire acties van de VMO: de teeractie, actie tegen de Franse preken in Vlaanderen, Voerstreek, plakacties, inzet voor amnestie, enz. We keken op naar die mannen die alles veil hadden voor Vlaanderen en ondanks sociale druk en uitsluiting, zware geldboetes en gevangenis, toch doorzetten. Veel jongeren weten dat niet meer en kunnen zich de hardheid van de strijd in die jaren niet meer voorstellen.

Wij zijn geen nostalgiekers en gaan de kritiek op de evolutie van de VMO na Wim Maes niet uit de weg. Maar we vinden dat de herinnering aan de inzet van tientallen militanten niet mag verloren gaan. Daarom nodigen we KAREL LUYCKX uit die als ex-VMO’er en auteur van het boek “De mannekens van Wim Maes” die periode komt toelichten.

vrijdag 1 december om 20 u in de bovenzaal van

Café Tempo, Baron August de Becker Remyplein 52, 3010 Kessel-Lo.

Na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid tot gesprek met voormalige leden en gelegenheid tot stellen van kritische vragen.

Iedereen welkom, breng gerust vrienden en sympathisanten mee.

 

 

Gegevens

Datum:
1 december 2017
Tijd:
20.00u - 22.00u

Organisator

Brabants Seniorenforum
Telefoon:
0495 248 413
E-mail:
roelandvanwalleghem@telenet.be

Locatie

Café Tempo
Baron August de Becker Remyplein 52
Kessel-Lo, 3010 België
+ Google Maps