Vlaams Belang Tremelo-Baal zal in oktober 2024 naar de kiezer trekken met Alain Verschaeren als lijsttrekker. Verschaeren (°1964) zetelt reeds sedert 2013 in de gemeenteraad. “Met een sterke ploeg en een sterk programma willen we het verkiezingsresultaat van 2019 stevig verbeteren”, zegt de lijsttrekker.

Het Vlaams Belang heeft de 59-jarige Alain Verschaeren (foto vrij voor gebruik in bijlage) aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Tremelo-Baal. Verschaeren, die werkt als reactoroperator in de kerncentrale van Doel, is reeds 21 jaar actief bij het Vlaams Belang en zetelt sinds 2013 in de gemeenteraad waar hij ook de fractieleider is. Daar ontpopte hij zich tot een fervente voorvechter van het behoud van het landelijk en Vlaams karakter van Tremelo-Baal. “Tremelo-Baal moet een mooie, veilige en Vlaamse gemeente blijven met respect voor open ruimte en natuur”, aldus Verschaeren. “Daarom wordt het vrijwaren van de Kalvenne als groene oase een belangrijk punt in onze lokale campagne.”

De andere plaatsen op de Vlaams Belang-lijst worden later bekend gemaakt, maar Verschaeren belooft alvast een stevige lijst met een mix van politieke ervaring en jeugdig enthousiasme. Tegelijkertijd licht hij ook al enkele tipjes van de sluier op voor wat betreft het programma waarmee het Vlaams Belang in 2024 in de gemeente naar de kiezer zal trekken.

“Zo zullen extra investeringen in kinderopvang in plaats van in allerhande prestigeprojecten, en een gezond financieel beleid hoog op onze prioriteitenlijst staan”, stelt hij. Het Vlaams Belang wil tevens de uitbouw van een voorpost van de brandweer in Tremelo hoog op de agenda plaatsen. Tenslotte zegt het Vlaams Belang ook te willen ijveren voor de oprichting van een gemeenschapscentrum. “Wij willen een locatie waar verenigingen kunnen samenkomen, maar ook waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten voor een babbel, een kop koffie of een spelletje kaart. Een dam opwerpen tegen sociale uitsluiting en vereenzaming moet een prioriteit zijn voor een warme gemeente als Tremelo!”

Stijn Hiers

Perswoordvoerder Vlaams Belang Tremelo-Baal

Meer info?

0477/854.435