Parlementaire onderzoekscommissie meer dan ooit enige uitweg

Dag na dag geraken er steeds meer details bekend aangaande de manier waarop het ACW en haar satellietorganisaties tewerk gaan. De nieuwe onthullingen aangaande het ACW/Arco doen ons opnieuw vragen stellen over het hele dossier aangaande de Dexia-deal die in 2008 en 2011 onder leiding van Yves Leterme werd gesloten en waarbij de christelijke zuil de waarborgregeling van haar coöperanten heeft geregeld.

Het is onthutsend om vast te stellen dat ACW/Arco verworden is tot een staat binnen de staat, die zelfs de pen mogen vasthouden om wetten en KB’s op eigen maat te schrijven.

Dit hele verhaal bewijst nogmaals hoe sterk de invloed is van zuilen bij de totstandkoming van wetten en hoe die op alle mogelijke manieren proberen hun eigen belang te dienen. De zelfbediening ACW/Arco kent blijkbaar geen grenzen.

Het toont nogmaals aan dat de eis van het Vlaams Belang tot oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie aangaande het hele ACW-debacle een absolute noodzaak is geworden. Hoeveel lijken moeten er nog uit de kast vallen om een parlementair onderzoek te starten naar de zelfbediening van het ACW op kap van de belastingbetaler?

Hagen Goyvaerts
Volksvertegenwoordiger