Op de eerste koude dag van de herfst verdeelden militanten van de afdeling Tremelo gratis soep op de wekelijkse markt. Onder een prachtig zonnetje genoten de marktgangers van de pompoensoep die kok Peter had bereid. Dank aan de militanten die bereidwillig kwamen helpen.

Hier kan u de sfeerbeelden terugvinden.

Hieronder de persmededeling

Armoede bestaat ook bij ons!

Terwijl meer dan 1 op 10 Vlamingen onder de armoedegrens leeft, importeren onze regeringsleiders de armoede uit zowat heel de wereld. Het Vlaams Belang pleit onomwonden voor een beleid dat zich in de eerste plaats richt op onze mensen, die vaak in verdoken armoede leven. 680.000 Vlamingen, zo’n 11 procent van onze bevolking, kan de eindjes niet meer aan mekaar knopen. Bij ouderen ligt dat cijfer nóg hoger: één op vijf 65-plussers is arm.
Om de schrijnende armoedeproblematiek van onze vierde wereld onder de aandacht te brengen, deelden onze militanten op 29 november tijdens de wekelijkse markt van Tremelo gratis soep uit. Meer dan 450 bekers soep werden vlot uitgedeeld!

Enkel Vlaams Belang stelt het contrast scherp en informeert de burger met de juiste feiten.
“De vraag dringt zich hoe langer hoe meer op. Blijven we het OCMW van de wereld of kiezen we onverkort voor het welzijn van onze gemeenschap? De combinatie van beide is onverenigbaar”, stelt afdelingsvoorzitter Alain Verschaeren.

Vlaams Belang Tremelo