Na afloop van de gemeenteraad Sint-Pieters-Leeuw jongsleden vroeg gemeenteraadslid Eddy Longeval, door middel van een mondelingen vraag, of het gemeentebestuur geen oplossingen kon (meehelpen) zoeken om het probleem van geen bankautomaten meer te hebben in deelgemeenten Ruisbroek en Vlezenbeek op te lossen.

Enkele weken ervoor sloot het laatste bankfiliaal in Ruisbroek de deuren en meteen was dat ook het einde van cash-geld af te halen in eigen dorp.

De bevoegde schepen en -burgemeester lieten beiden weten dat ondanks hun ‘vele en harde inspanningen’ hiervoor geen oplossing in zicht bleek.

Men zou kunnen verwachten dat de lokale pers ’s anderendaags deze pertinente vraag zou publiceren, of contact opnemen met de vragensteller? Nee, de dagen erna in zowel de digitale- als traditionele krant een reactie van… de schepen. Nochtans, voor wie wil kan sinds kort de integrale gemeenteraad gevolgd worden via livestream of nadien via youtube.

Deze misinformatie zal in ieder Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw er niet van weerhouden om te blijven ijveren voor een leefbaar Ruisbroek, en daar hoort een bankautomaat zeker bij.