Op de afgelopen provinciale nieuwjaarsreceptie van Vlaams-Brabant stonden we even stil bij het afscheid van Hilde en Patrick uit Zemst. Zij ruilen binnenkort het vertrouwde Zemstse nest in voor het zonnige Spanje. Na vele jaren van onbaatzuchtige strijd, Patrick in het bestuur en de gemeenteraad en Hilde in de provincieraad en het bestuur waren onderstaande mooie woorden van Vlaams Volksvertegenwoordiger Jan Laeremans zeker op zijn plaats;

“Patrick zetelt sinds 2012 in de gemeenteraad van Zemst; hij heeft daar het vuur brandend gehouden, want in veel gemeenten zijn we toen gewoon uit de boot gevallen bij die zware verkiezingsnederlaag. Ook het jaarlijkse kippenfestijn en de stand op de pinksterjaarmarkt bleven op hun poten staan dankzij Patrick en zijn ploeg. Daarnaast ging hij vaak een handje toesteken op Madou bij grote verzendingen zoals de leeuwenvlaggen, en in zijn vrije tijd ging hij supporteren voor FC Liverpool.

Ook zijn wederhelft, Hilde heeft haar beste beentje voorgezet in de politiek, want in de afdeling Zemst was ze penningmeester sinds 2015 en vanaf juni 2019 volgde zij mij op in de provincieraad van Vlaams-Brabant, waar ze de commissie infrastructuur opvolgde.


Maar omwille van gezondheidsproblemen gaan zij nu zonniger oorden opzoeken, nl. Tenerife. We wensen hun daar nog veel mooie jaren en blijven hen dankbaar voor hun grote inzet voor het Vlaams Belang. Geniet van jullie pensioen en vergeet niet om ons op sociale media te blijven steunen!”

Hagen De Man, (nieuwe) voorzitter Vlaams Belang Zemst: “Op de provinciale nieuwjaarsreceptie werden uittredend gemeenteraadslid en afdelingsvoorzitter Patrick Van Den Bosch en uittredend provincieraadslid Hilde Mombaerts geëerd voor hun jarenlange inzet voor de partij. Hun onuitputtelijke energie zorgde er gedurende bijna 2 decennia voor dat het Vlaams Belang in Zemst op de kaart bleef staan als een partij van en voor het volk, en ze zullen gemist worden nu ze hebben beslist om aan hun welverdiende pensioen te beginnen in het zonnige Tenerife. Het ga jullie goed, Patrick en Hilde, en ik hoop dat ik een waardige opvolger zal blijken.”