U hoorde het ondertussen wellicht al, gisteren was het zover. De laatste werkdag van collega-vriend Jan Meulepas als betaalde medewerker van Vlaams Belang.

Jan startte zijn carrière bij de partij in 2008 als toenmalige regiosecretaris voor de regio Leuven. Zijn welgekend secretariaatje op de Tervuursevest droeg onmiskenbaar zijn stempel. De koffie stond klaar en Jan stond klaar met de meest gastvrije en vriendelijke ontvangst. Hij was gedurende enkele verkiezingen en campagnes de steun en toeverlaat van iedereen die met het Vlaams Belang in aanraking kwam.

Met de herstructureringen binnen de partij na 2014 werd Jan halftijds in dienst gehouden en werd zijn vestingplaats de tweede verdieping van het hoofdkantoor op het Madouplein in Brussel. De moeilijke jaren voor het Vlaams Belang bleken ook de moeilijke jaren voor Jan te worden.

Precies, accuraat, stipt, deskundig en met ongelooflijk veel zin voor gesproken proza werkte Jan veel meer dan halftijdse diensten. Zijn Leuvens Vlaams Belang was ondertussen een volwaardig Vlaams-Brabants Vlaams Belang geworden.

Jan, de man die houdt van tradities en families, was het afgelopen jaar sterk getroffen door het overlijden van ‘ons ma’, zijn geliefde mama bij wie hij tot haar laatste dag inwoonde. Haar heengaan deed Jan beseffen dat hij op zoek moest naar andere uitdagingen in het leven. Sommige omwille van de omstandigheden, anderen die hij zelf opzocht en nodig had.

Hij verlaat bijgevolg de partij na meer dan 13 jaar trouwe dienst, met opgeheven hoofd. Jan, de programmeur van opleiding, zal vanaf morgen op de ICT-diensten van de KU Leuven werken.

We wensen hem hierbij enorm veel succes toe en danken hem oprecht en van harte voor de fijne samenwerking. Hij is noch uit het oog, noch uit het hart. We zullen Jan wel nog ontmoeten. We zullen Jan nog wel opzoeken.

Wie hem zelf nog wil contacteren, bedanken of feliciteren doet dat best (vanaf) nu via zijn persoonlijk telefoonnummer en e-mailadres.