Het arsenaal aan baldadigheden en wangedragingen van onze Zaventems-Brusselse vandalen is schier onuitputtelijk. Eind februari werden 6 glazen bushokjes in de Sterrebeekstraat en op de Leuvensesteenweg aan diggelen geslagen. Zomaar, voor de “kick”. Hierover ondervraagd door Radio 2 verklaarde een woordvoerster dat” dat ook in andere gemeenten gebeurt…”.

Cynisch antwoord dat van een zielige zwakte en mentaliteit getuigt. Wat in andere gemeenten gebeurt kan toch niet als vergoelijking of uitleg voor vandalisme in de eigen gemeente, worden gebruikt. Overigens, dan gaat het over 1 of 2 hokjes maar niet over een gestructureerde commando actie tegen 6 hokjes.

De daders werden niet  gevat; intussen ontvangen wij klachten van inwoners  uit de Acaciawijk die constant last hebben van “hangjongeren” en andere ongure elementen…

Consternatie toen vorige week vastgesteld werd dat drugsdealers op een wat verlaten muur aan de St-Stefaanskerk in codetaal het tarief van hun drugshandel hadden aangebracht. Zuid-Amerikaanse toestanden waar het drugsmilieu zich niet meer stoort aan de politionele diensten en de “ordemacht” als het ware zelf overgenomen heeft. Onze burgemeester was zoals steeds bij vandalisme “verontwaardigd”en verklaarde “Als de muur bouwvallig is gaan we die meteen afbreken. Anders gaan we dit zo snel mogelijk opkuisen, eventueel met behulp van een gespecialiseerde firma”. Het probleem wordt herleid tot de toestand van een muur!… En wat te denken van een “gespecialiseerde” (en dure)  firma inschakelen?? Zijn onze gemeentelijke diensten dan incompetent?

Wij blijven pleiten voor meer patrouilles, vooral na 20.00 u. Het kan echt niet dat er wijken zijn waar nooit een patrouille doorkomt. Wij pleiten voor meer “zichtbaar blauw” in de straten ook. En voor de decentralisering van onze politiediensten. We nodigen we het gemeentebestuur en de politiecommissaris uit om als voorbeeld eens contact op te nemen met de collega’s uit Middelkerke. Daar had men dezelfde centrale structuur. Sinds men een post -met minieme bemanning- in deelgemeente Westende heeft geïnstalleerd werden de problemen daar meer dan gehalveerd.