Sinds 1989 – ironisch genoeg het jaar van de val van de Berlijnse muur – werd hier in Vlaanderen een totaal ondemocratische schutkring rond het Vlaams Blok/Vlaams Belang gelegd. Initiatief ging uit van de cryptocommunist Jos Geysels (Agalev), waarvoor de man natuurlijk beloond werd met de belgische eretitel “minister van staat”.
Al die jaren durfde haast niemand van de andere partijen een voorstel, motie of amendement van onze partij steunen, uit schrik politiek monddood gemaakt te worden. In de wandelgangen werd dat ook toegegeven, maar nooit publiek. Te belachelijk voor woorden natuurlijk, want wij hadden onze handen vrij om voorstellen op hun inhoud te beoordelen, los van de indiener.

Maar als de tijd rijp is, zal ook dit onding sneuvelen. En zoals Gorbatsjov in 1989 zei: “wie te laat komt, en de tekenen van de tijd niet ziet, wordt door de geschiedenis gestraft…
Zolang het communistisch systeem intact bleef, durfden er slechts weinigen protesteren. Maar toen er één gaatje in het systeem kwam, via Hongarije dat de grens openzette, liep de emmer toch leeg en viel uiteindelijk de muur en het hele systeem.
De verkiezingen van oktober zorgden voor een hele verschuiving van onze kiezers naar N-VA, die dan op tientallen plaatsen wel in de meerderheid geraakten. Voormalige Vlaams Belangers werden niet alleen gemeenteraadslid maar zelfs schepen, het cordon was in feite nutteloos geworden.

Je zag het de voorbije dagen dan ook afbrokkelen: bij de installatie van de nieuwe gemeenteraden, OCMW- en politieraden werden langs alle kanten afspraken gemaakt met Vlaams Belangers, die op die manier ook mandaten in de wacht sleepten. Eindelijk is de normalisering ingezet en worden onze mandatarissen niet meer overal als lepralijders behandeld. We mogen weer meespelen op de speelplaats, de linkse pesters en uitsluiters moeten inbinden. We zijn zeker op de goede weg!

Als voorbeeldje hier de toestand in onze eigen regio. Als er nog andere gemeenten bij vernoemd moeten worden, graag!

CD&V en Vlaams Belang delen OCMW-zitje in Steenokkerzeel

3/01/13 – 21u08 Bron: belga.be
Oppositiepartijen CD&V en Vlaams Belang hebben in Steenokkerzeel afgesproken om een zitje in de OCMW-raad te delen. “Dat is gewoon het maximaliseren van het aantal mandaten voor mijn partij”, bevestigt CD&V-fractieleider Erwin Verhaeren. “Op vlak van beleidskeuzes of de aanpak van dossiers is er helemaal geen sprake van een ineensmelting.”
Met de aanstelling van de nieuwe gemeentebesturen is het cordon sanitaire plots weer een hot issue. In verschillende steden en gemeenten helpen Vlaams Belang-stemmen traditionele partijen immers aan een extra zetel én omgekeerd. Voormalig staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) hekelde die praktijk donderdag bijvoorbeeld in zijn gemeente Liedekerke.

Maar “waarover Schouppe in de pers fulmineert, doet zijn eigen partij in Steenokkerzeel”, kaatst Bart Verstockt (Groen) de bal terug. Zo werd Vlaams Belanger Luc van Holle met de hulp van CD&V-stemmen verkozen tot de politieraad, terwijl partijgenoot Inge Moysons na drie jaar het OCMW-zitje krijgt van CD&V-verkozene Lieve Croon.

Steenokkerzeels CD&V-fractieleider Verhaeren ziet daar echter geen graten in. Hij benadrukt dat beide partijen inhoudelijk allerminst op één lijn zitten. “CD&V is nog steeds CD&V en Vlaams Belang is nog steeds Vlaams Belang”, klinkt het. “Al heb ik er ook mijn twijfels bij of het VB nog dezelfde waarden en dezelfde invloed heeft als tien jaar geleden.”

Etienne Schouppe: “Cordon doorbroken in Liedekerke”

Bewerkt door: Peter Luysterborg
3/01/13 – 12u53 Bron: belga.be

In Liedekerke is het cordon sanitaire doorbroken. Dat heeft Etienne Schouppe, voorzitter van de gemeenteraad in Liedekerke, aan de VRT gezegd en bevestigd aan Belga.
“Het klopt dat er voor de politieraad in Liedekerke een gemeenschappelijke lijst is ingediend door Open Vld en Vlaams Belang”, legt Schouppe uit. “Die lijst is trouwens gesteund door de N-VA. Voor de OCMW-raad stel ik dan weer vast dat Open Vld en Vlaams Belang de kandidaten van N-VA hebben gesteund. Er zijn dus duidelijk afspraken gemaakt voor wat de politie- en OCMW-raden betreft.”

Ben Bessemans zal de komende twee jaar zetelen in het OCMW van Liedekerke

Proficiat aan onze verkozenen