Op woensdag 2 januari is bij de verkiezing van de politieraad door de gemeenteraadsleden ook in Tienen het cordon sanitaire doorbroken. Op de bewuste verkiezing haalde Johny van Stiphout maar liefst 33 voorkeurstemmen, met voorsprong de hoogste score van alle nieuwe politieraadsleden. Aangezien elk gemeenteraadslid over 8 stemmen beschikte, betekent dat immers dat Johny van Stiphout, buiten zichzelf, de steun kreeg van minstens 4 andere gemeenteraadsleden.

Johny van Stiphout zelf reageert verrast op zijn overtuigende verkiezing. “Dit is een teken van appreciatie voor het positieve en constructieve werk dat de Vlaams Belang-fractie de afgelopen 6 jaar geleverd heeft,” aldus Johny van Stiphout.

Ook Vlaams Belang afdelingsvoorzitter Frederik Vandelannoote reageert tevreden op de verkiezing van Johny van Stiphout en ziet het als een overwinning van de rede en het gezond verstand dat het ondemocratische cordon doorbroken wordt. “Zo wordt onze verkiezingsnederlaag toch nog een overwinning,” aldus de Vlaams Belang afdelingsvoorzitter.

“Wij zijn nooit een voorstander van het cordon geweest en hebben altijd opengestaan voor een constructieve samenwerking in het belang van de Tienenaars,” reageert ook Vlaams volksvertegenwoordiger Wim Van Dijck, die hoopvol gestemd is over de toekomst nu in zoveel steden het cordon doorbroken werd. Naast Tienen werd ook in Lanaken, Bilzen, Heusden-Zolder, Eeklo, Buggenhout, Lebbeke, Steenokkerzeel en Denderleeuw het cordon doorbroken bij de verkiezingen voor OCMW en/of politieraadsleden.

Frederik Vandelannoote
Voorzitter Vlaams Belang Tienen