De noodzakelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben een grote impact op onze economie, bedrijven en werkgelegenheid. Heel wat lokale bedrijven en middenstanders werden verplicht om voor ettelijke weken de deuren te sluiten, en zagen zo heel wat inkomsten verloren gaan terwijl bepaalde uitgaven zoals huishuur gewoon bleven doorlopen.  Het Vlaams Belang Tremelo-Baal lanceert daarom twee voorstellen die onze lokale handelaars en middenstanders wat meer ademruimte moet geven.

Kledingwinkels, kapsalons, cafés en restaurants, vaklieden, …. allen hebben ze de pijnlijke gevolgen van de semi lock down van het land ondervonden.  Daarom zal het Vlaams Belang  Tremelo-Baal twee voorstellen indienen om de lokale middenstand en zelfstandigen te ondersteunen.

Vlaams Belang gemeeenteraadsfractievoorzitter Alain Verschaeren: “Het Vlaams Belang stelt voor om ieder huisgezin in de gemeente een waardebon van €50 te bezorgen, die bij iedere middenstander en handelaar op het grondgebied van de gemeente Tremelo-Baal zou kunnen worden ingewisseld, en dit in de periode tussen 1 juli 2020 en 1 december 2020.”

Daarnaast dient het Vlaams Belang een tweede voorstel in om bij  B2G-prestaties (Business-to-Government), waarbij het bedrijfsleven goederen en diensten levert aan de gemeente Tremelo-Baal, de gemeente op te leggen  om niet-betwiste vervallen facturen binnen de 10 kalenderdagen te voldoen en bovendien gedurende de periode waarin de bijzondere maatregelen van kracht blijven en de drie daaropvolgende maanden facturen te voldoen binnen de 15 kalenderdagen na ontvangst ervan.

Deze beide maatregelen moeten er samen voor zorgen dat onze lokale middenstand en bedrijven wat extra financiële ademruimte krijgen in deze moeilijke tijden.”, aldus Alain Verschaeren. “Wij rekenen dan ook op het gezond verstand van de andere politieke partijen in Tremelo-Baal om deze beide voorstellen zo snel als mogelijk goed te keuren.”