Het corona-virus laat zich zeer ernstig voelen. De dodentol blijft stijgen, net als het aantal mensen die intensieve zorgen nodig hebben. Het lijkt de grootste crisis sinds WOII te worden. 

Een aantal politici profiteert er echter van, niet om degelijk beleid uit te rollen, maar om hun eigen postjes te verzekeren. Door een bijzonder ontransparant manoeuvre hebben premier Sophie Wilmès (MR) en co zich van de macht verzekerd, niettegenstaande dat ze flink de verkiezingen verloren en slechts 38 van de 150 zetels in de Kamer innemen.

Het ‘coronacrisis-kabinet’ lijkt meer en meer op een coronacoup, zo waarschuwde ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Hij schreef een open brief aan Wilmès met de vraag waarom onze partij, de tweede van het land, in tegenstelling tot de beloftes niet werd betrokken bij de nieuwe gesprekken.     Ook verontwaardigd? Deel dit op Facebook!
De regering van Wilmès, met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), heeft de crisis overigens volledig mismeesterd. Niet alleen heeft men eerst alles geminimaliseerd – De Block verweet enkele weken geleden een bezorgde burger zelfs om “nog een drama queen” te zijn – maar de voorbereidingen én de crisisrespons waren nog minder ondermaats.

Pas een week nadat het Vlaams Belang erom vroeg werden ‘lockdown’-maatregelen ingevoerd. En zelfs het meest elementaire materiaal – zoals mondmaskers – bleek amper beschikbaar te zijn. Via een Turks-Vlaamse Open Vld-connectie verknoeide De Block dan ook nog eens een belangrijke bestelling van 5 miljoen mondmaskers.

En daarna vroeg de regering Wilmès II de andere partijen om eenheid en vertrouwen.

Kijk hier naar de reactie van Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken.     Mee eens? Deel het op Facebook!
Maar dankzij de dokters, verpleegkundigen en ander personeel in de medische sector worden er iedere dag toch vele levens gered. In deze moeilijke tijden willen wij al het zorgpersoneel BEDANKEN voor hun harde werk.

Het Vlaams Belang staat aan jullie kant, zo liet Van Grieken ook afgelopen donderdag weten tijdens zijn tussenkomst in de Kamer: “We willen alle mannen en vrouwen die in de frontlinie staan, een hart onder de riem steken.”     Ook dankbaar? Deel het op Facebook!
Het Vlaams Belang is echter eveneens ontzettend dankbaar voor het winkelpersoneel dat de supermarkten en apotheken openhoudt, de mensen in de havens en de transportbedrijven die de winkels bevoorraden, de vele mensen die voor onze veiligheid zorgen, zoals politiemensen, militairen en beveiligingsmedewerkers en tevens alle post-medewerkers.

RESPECT voor iedereen die blijft doorwerken!

Een aantal van de meest effectieve maatregelen tegen het coronavirus zijn dingen die je zelf kan doen. Met deze simpele regels, zoals regelmatig je handen wassen, bescherm je jezelf en bescherm je anderen.

Draag je steentje bij, bescherm onze mensen en lees alle tips hier: https://www.info-coronavirus.be/nl/.