Weg open naar N-VA/Vlaams Belang-meerderheid in Roosdaal?

Zal Vlaams Belang in Roosdaal opnieuw deel uitmaken van de gemeenteraad en kan de partij inbreken in het gemeentebestuur? Het is alvast de rotsvaste ambitie van de Vlaams-nationale partij die trots uitpakt met een nieuwe spits.

Met de 33-jarige Diederik Aelbrecht zet Vlaams Belang een jonge en talentvolle ondernemer in de koppositie in de Pajotse gemeente. Aelbrecht is jonge vader, bediende en ook zaakvoerder van Jagter en D-Outdoor, een winkel gespecialiseerd in kleding en accessoires voor het buitenleven.

“Niet laten opslokken door hoofdstad”

De kersvers lijsttrekker is geenszins een nieuw gezicht in Vlaamse middens. Zo was hij één van de roergangers achter de heropleving van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ) in de streek en verdiende hij zijn strepen bij het Vlaamsgezinde Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV).

Het mag dan ook geen wonder heten dat Aelbrecht voluit de Vlaamse kaart trekt. “Het Vlaams en landelijk karakter van Roosdaal staat onder druk. Na Dilbeek en de andere randgemeenten dreigen ook wij ten prooi te vallen aan vervreemding en verstedelijking.”

Vlaamse meerderheid

Aelbrecht verwijst daarbij onder meer naar de vervreemdingscijfers. “Het aantal inwoners van vreemde herkomst is in Roosdaal de afgelopen 10 jaar eenvoudigweg verdubbeld. Meer dan een derde van de kinderen in Roosdaal groeit op in een anderstalig gezin. Met alle gevolgen van dien voor de sociale cohesie, het Vlaams karakter en het onderwijsniveau. Als we de trend niet keren, worden ook wij opgeslokt door de hoofdstad.”

De ambities van de Vlaams Belang-afdeling liggen alvast hoog. De partij maakt zich sterk een Vlaams-nationale meerderheid op poten te zetten in de gemeente. “Vlaams Belang en N-VA haalden in 2019 voor het Parlement meer dan 50 procent van de stemmen in Roosdaal. Als we dat resultaat in oktober herhalen, ligt de weg open voor een geel-zwart gemeentebestuur.”

Oproep

Samen met een 10-tal partijgenoten steekt Aelbrecht zijn nek uit, al roept hij ook andere geëngageerde inwoners op om zich bij hun aan te sluiten. Geïnteresseerden kunnen zich aandienen via diederik_aelbrecht@yahoo.com