Op de negende dag van ‘Doe ze Luisteren’ liet Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken Oost-Vlaanderen achter zich en wandelde hij Vlaams-Brabant binnen. In Lennik ontmoette hij een groep motorrijders, hielp mee in een dierenasiel en stopt hij bij het graf van voormalig Vlaams Parlementslid Joris Van Hauthem. “Als we op pinkstermaandag in Brussel manifesteren, doen we dat niet alleen voor toekomstige generaties, maar ook voor zij die er niet meer bij zijn”, aldus Van Grieken. ‘s Avonds was er in Dilbeek nog een bijeenkomst.

Vandaag is de negende dag van ‘Doe ze luisteren’, de tiendaagse wandeltocht waarbij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van West-Vlaanderen richting Brussel stapt en tal van gewone Vlamingen ontmoet. Deze ochtend vertrok hij in het Oost-Vlaamse Ninove richting Vlaams-Brabant. De eerste halte was in Lennik, waar hij een groep motorrijders ontmoette en hun grieven hoorde. “Vlaanderen is te weinig voorzien op motorrijders”, zegt Van Grieken. “Gladde wegen en onveilige situaties leiden tot ongevallen en veiligheidskleding voor motorrijders aan  21 procent btw wordt belast. Veiligheid mag geen luxe zijn en het Vlaams Belang blijft zich inzetten voor deze weggebruikers.”

Iets verderop in Lennik bezocht Van Grieken een dierenasiel, waar hij met de uitbaatster sprak en zelf de handen uit de mouwen stak. “Een huisdier is niet voor even, maar voor het leven”, aldus de voorzitter. “Een uitspraak die me door het hoofd schiet bij het zien van tientallen achtergelaten of verwaarloosde dieren in dit asiel. De overheid moet strenger toezien op de verkoop én op het houden van dieren.”

“ALS DIE POLITICI NIET WILLEN LUISTEREN NAAR DE STEM VAN DE VLAMINGEN, DOEN WE ZE LUISTEREN!”

Vervolgens ging het naar het kerkhof van Lennik waar halt gehouden werd bij het graf van Joris Van Hauthem. Die was jarenlang Vlaams Parlementslid voor het Vlaams Belang, maar overleed bijna tien jaar geleden aan kanker. “Als we op Pinkstermaandag in Brussel manifesteren, doen we dat niet alleen voor toekomstige generaties, maar ook voor zij die er niet meer bij zijn”, aldus Van Grieken. “Dat we vandaag zo sterk zijn als partij hebben we te danken aan mensen zoals Joris.”

‘s Avonds stond nog een bijeenkomst in Dilbeek gepland in café ‘t Vraagteken. Daar sprak Van Grieken de aanwezigen toe en riep hij nogmaals op om maandag naar Brussel te trekken. “Ik ben ongelofelijk blij in Dilbeek te zijn, waar Vlamingen thuis zijn”, besloot de voorzitter. “De Raad van State heeft kipkap gemaakt van het verbod van de Brusselse PS-burgemeester. Wij mogen en wij zullen betogen! Ik hoop jullie allen talrijk aanwezig te zien in Brussel op het Albertinaplein om 14u. Als die politici niet willen luisteren naar de stem van de Vlamingen, doen we ze luisteren!”

Zie ook hier: https://www.facebook.com/tomvangrieken/videos/1702824676824129/