Er waait een nieuwe frisse wind door het politiek landschap in Haacht Op een digitale ledenvergadering werd een bestuur gekozen met een aantal jonge gezichten.

Het Vlaams Belang behaalde bij de afgelopen verkiezingen voor het Vlaams Parlement in Haacht 14.4 procent, waarmee de Vlaams-nationale partij zich tot derde grootste partij kroonde. Dat uitte zich ook in het aantal kandidaturen voor het nieuwe afdelingsbestuur. Joeri Philippot, die al een aantal jaren werkt aan de uitbouw wordt voorzitter. Ondervoorzitter wordt Ghene Eddy en het secretariaat komt in handen van De Smedt Roland  Verder wordt Sterckx Filip  penningmeester. Andere bestuursleden zijn Vermeylen Anita, De Groef Peter, Van Der Hoeven Sven en Nelissen Willy.

Het Haachtse afdelingsbestuur is vast van plan definitief door te breken op lokaal niveau. Alle indicatoren zijn er om in 2024, niet alleen deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen met een sterke kandidatenlijst en sterk programma, maar ook om een mooi resultaat te halen en te wegen op de bestuursvorming! Naast de traditionele Vlaams Belangthema’s zoals vervreemding en verfransing zal de jonge ploeg ook het ontbreken van een degelijke lokale jeugdwerking en zwerfvuil onder de aandacht brengen.

Van zodra het op een veilige manier kan zullen de bestuursleden zich nadrukkelijker manifesteren in het straatbeeld. Wie meer interesse heeft kan ondertussen al eens een kijkje nemen op de Facebookpagina van Vlaams Belang Haacht, of contact opnemen met Joeri op 0494/72.37.65 of philippotjoeri@yahoo.be

Joeri Philippot
Anita Vermeylen
Eddy Ghenne
Filip Sterckx
Peter De Groef
Roland De Smedt
Sven Vanderhoeven
Willy Nelissen