Het Laatste Nieuws – Brabant Hageland – 19/04/2014

De fietssuggestiestrook langs de Oude Mechelsebaan in Aarschot heeft over een afstand van een tiental meter plaats geruimd voor parkeerplaatsen. Vlaams Belang neemt dit niet en kaart de situatie aan bij het stadsbestuur van Aarschot. De Oude Mechelsebaan is immer een verbindingsweg tussen de Liersesteenweg en de Herseltsesteenweg. Dagelijks maken honderden studenten er gebruik van het fietspad.

“Ter hoogte van huisnummers 103 en 105 staan sinds kort twee nieuwe appartementsgebouwen”, zegt fractieleider Nico Creces. “Deze twee gebouwen beschikken over ondergrondse parkings. Voor de gebouwen werden witte parkeervakken getrokken, over de fietssuggestiestrook heen. Daardoor moeten fietsers nu in het midden van de rijbaan fietsen.” Vlaams Belang roept het stadsbestuur op om terug te keren naar de vorige toestand.

Gevaarlijke situatie

“Op die manier kunnen fietsers op een veilige manier naar het centrum van Ourodenberg fietsen”, klinkt het. “De nieuwe parkeerplaatsen zorgen nog voor een extra gevaarlijke situatie. “Als er wagens in de parkeervakken staan, is het zicht voor fietsers op wagens uit de achterliggende zijstraat quasi nihil.” Het probleem wordt aangekaart op de komende gemeenteraad. (GMA)