Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter is fysiek aangevallen door linkse activisten voor aanvang van zijn boekvoorstelling in Leuven. “Ik weet dat links niet wil dat ik over ‘omvolking’ spreek, maar dat men mij met fysiek geweld probeert te verhinderen om dit te doen, had ik niet verwacht”, aldus Dewinter. “Ik zal niet alleen klacht indienen tegen onbekenden, maar ook de burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (Vooruit) in gebreke stellen omdat de politie niet op tijd ingreep.”

Bij de boekvoorstelling in Leuven van ‘Omvolking’, het meest recente boek van Filip Dewinter, is het tot een gewelddadig treffen gekomen waarbij het Vlaams Parlementslid op de grond gewerkt werd, besmeurd werd met een stinkende vloeistof en klappen en stampen te verduren kreeg. Voor de aanvang van de voorstelling in het ontmoetingscentrum Vlierbeekveld in de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo hadden een tachtigtal linkse activisten voor de deur postgevat. Zij verhinderden met geweld geïnteresseerden om de zaal binnen te komen en goten een stinkende vloeistof over hen heen. Toen Dewinter met de wagen arriveerde, werd hij onmiddellijk na het uitstappen tegen de grond gewerkt. Pas een poos hierna greep de aanwezige politie in. Eerder deze week werd er onder andere op de linkse website Apache opgeroepen om de boekvoorstelling te verhinderen.

Dewinter zal de burgemeester van Leuven in gebreke stellen

“Ik weet dat links niet wil dat ik over ‘Omvolking’ praat, maar dat men mij met fysiek geweld probeert te verhinderen om dit te doen had ik niet verwacht”, zegt Dewinter. “Ik ben blij dat ik er met wat kneuzingen en blauwe plekken van af kom, maar dit had veel erger kunnen aflopen.”

Het Vlaams Belang hekelt dat de aanwezige politie de activisten de toeschouwers gewelddadig liet intimideren en pas ingreep toen Dewinter al tegen de grond lag. “Het leek alsof zij de instructie hadden gekregen om niet in te grijpen”, aldus Dewinter. “Bovendien hebben zij niemand van de geweldenaren willen arresteren.”

Filip Dewinter is niet van plan om het hierbij te laten en zal klacht indienen tegen onbekenden. “Daarnaast ga ik Mohamed Ridouani in gebreke stellen. De burgemeester van Leuven wist dat er een linkse gewelddadige protestactie op til was en heeft nagelaten om hier de gepaste maatregelen voor te treffen.”

Zie ook:

https://www.7sur7.be/belgique/l-elu-vlaams-belang-filip-dewinter-agresse-par-des-militants-lors-de-la-presentation-de-son-livre~a6f8d05c/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Aanval op Filip Dewinter in Leuven (Kessel-Lo) door PVDA en extreemlinks

(protest en aanval op Filip al dagenlang op voorhand gepland en gesteund/aangemoedigd door links stadsbestuur)

https://www.hln.be/leuven/lezing-van-filip-dewinter-in-kessel-lo-loopt-uit-de-hand-boegbeeld-vlaams-belang-aangevallen-bij-boekvoorstelling-politie-ontkent-dat-actievoerders-klappen-uitdeelden~a1c207e8/

https://www.knack.be/nieuws/belgie/leuvense-politie-schreef-pv-uit-tegen-man-die-filip-dewinter-aanviel/

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/10/22/vlaams-parlementslid-filip-dewinter-vb-krijgt-klappen-voor-hij/