Filip Dewinter: “Terwijl Francken van de daken schreeuwt dat hij het islamitisch extremisme aan banden wil leggen, laat hij via de achterdeur een “islamitische indoctrinatiebrigade” binnen.”

Gisteren arriveerden 47 orthodoxe imams in Zaventem. Doel van hun missie in België is de ondersteuning van de Marokkaanse gelovigen tijdens de ramadan en het verspreiden van de ‘authentieke islam’. De zending is een initiatief van het Marokkaanse ministerie voor Religieuze Zaken en de Hassan II-stichting.

Volgens Filip Dewinter is het overduidelijk dat de missie slechts één betrachting heeft, namelijk het bij de les houden van de moslims op Europese bodem en eventuele ‘verwestering’ of religieuze matiging de kop indrukken. Hij refereert ter zake naar de website van de Marokkaanse stichting die letterlijk stelt dat de intentie is de authentieke islam, geïnspireerd door de Maliki, te verspreiden in België.

Het Vlaams Belang-Kamerlid vindt het dan ook onbegrijpelijk dat staatssecretaris Francken een visum gaf aan dit beroerd gezelschap. “Terwijl Francken van de daken schreeuwt dat hij het islamitisch extremisme aan banden wil leggen, laat hij via de achterdeur een islamitische indoctrinatiebrigade binnen. Indien het deze regering menens is met de strijd tegen islamextremisme, trekt ze de visa van deze heren onmiddellijk in.”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang