Het Seniorenforum Brabant tracht op haar buitenactiviteiten altijd een link te leggen met de natuur. Verbondenheid met de natuur en het verdedigen ervan kan en mag niet het monopolie zijn van een gepolitiseerde groep of partij. Op 10.10.21 ondernam het SFB een boottocht met een solarboot op de Leuvense vaart teMechelen. De ecologische en volledig door zonne energie aangedreven boot werd ontworpen door de filosofisch ingestelde Peter Van Elslander -kapitein Sunset- die er al mee naar het buitenland trok. Het schip is een eerder primaire maar stevige constructie. Bedoeling is volgende lente-zomer met het SF enkele boottochten met de solarboot te organiseren. Deze tocht was een proefvaart om de mogelijkheden eens uit te testen.

Peter ontving de groep hartelijk en gaf een overzicht van de totstandkoming,  de technische specificaties en de historiek van de boot. Dan gleed de boot -uiteraard zonder enig geluid- richting Battelse sluis. Op de terugweg waren eenden en kanovaarders onze compagnons… Iedereen vond het geweldig en -mits nog enkele afspraken- voor herhaling vatbaar. Het moet gezegd: de weergoden stonden aan onze zijde…

Na de tocht ging de groep gezellig tafelen in “’t Park” en daarna volgde nog een wandeling in het prachtig Mechelse “Vrijbroekpark”.

LM