Vlaams Parlementslid Suzy Wouters (Vlaams Belang) trok maandag 7 december met haar collega’s naar de plaatselijke woonzorgcentra en gaf daar voor bewoners en medewerkers een kleine attentie af. “We willen in de aanloop naar Kerstmis daarmee de mensen in de woonzorgcentra een hart onder de riem steken en tegelijkertijd een actie van solidariteit met arme mensen van bij ons ondersteunen” aldus Wouters.

Drie woonzorgcentra in de gemeente: Scherpenheuvel, Averbode en Testelt werden elk bedacht met een mooie zak van 50 ambachtelijke peperkoeken hartjes. De plaatselijke afdeling van het Vlaams Belang had die gekocht ten voordele van de actie “Vlaamse Solidariteit”. Die organisatie ondersteunt met de opbrengst gezinnen in nood met kerstpakketten en praktische hulp.

Vlaams Belang: “gezinnen en ouderen verdienen deze dagen extra aandacht”. “We willen met deze actie twee doelgroepen bereiken en een beetje licht en warmte rondbrengen in deze donkere dagen” vult plaatselijk Vlaams Belangvoorzitter Joris De Vriendt aan. “Onze gemeenteraadsleden Suzy Wouters, Brigitte Gielen en Rudi Vancauwenbergh trekken zich het lot van onze mensen sterk aan. De gezinnen die het moeilijk hebben en de ouderen en hun verzorgers verdienen deze dagen extra aandacht.