Afgelopen gemeenteraad hebben Open Vld, CD&V en Vooruit het reglement over de huur van gemeentelijke infrastructuur aan te passen goedgekeurd, Groen en N-VA onthielden zich. 

De aanpassing houdt onder meer in dat politieke partijen die een zaal huren van de gemeente geen vlaggen van hun partij meer mogen plaatsen aan de buitenzijde van de gebouwen die ze huren. Een eigenaardige beslissing zonder reden… Het valt echter op dat de partijen die voor de aanpassing stemden zelf (partij)infrastructuur ter beschikking hebben en op dewelke deze regeling uiteraard niet van toepassing is. Op deze manier proberen de meerderheidspartijen in Haacht de oppositie en Vlaams Belang minder kansen te geven om hun activiteiten zichtbaar te maken aan de inwoners.

Tot slot is er een eigenaardigheid aan de gang met betrekking tot de huidige verhuurprocedure. Zo loopt de aanvraag van Vlaams Belang Haacht om een 11 juli viering te organiseren al sinds 9 februari (!). Tot op heden kregen we nog geen toestemming van het schepencollege, desondanks de correcte aanvraag en het volgen van de procedure.

Eén ding is zeker, van zodra Vlaams Belang voet zet in de Haachtse gemeenteraad vragen we meteen om orde op zaken te stellen.

Joeri Philippot, voorzitter Vlaams Belang Haacht