“Hart Voor Onze Mensen”-actie op volle toeren in Vlaams-Brabant

Tom Van Grieken: “Drie op vier rusthuisbewoners kunnen hun verblijf niet betalen met hun pensioen, terwijl de helft van onze leeflonen en bijna 30% van onze sociale woningen naar vreemdelingen gaan. In welke maatschappij is zoiets fair of sociaal? Tijd om ONZE mensen op de eerste plaats te zetten!” Hier het filmpje.

En hier de nationale persmededeling;

‘Een hart voor onze mensen’. Dat is de slogan waarmee het Vlaams Belang zijn jaarlijkse campagne inluidt rond Valentijn. Centraal in de campagne staat een oproep om de zwakkeren in de samenleving te beschermen. Overheen het land zullen Vlaams Belang-afdelingen snoepgoed uitdelen gecombineerd met een inhoudelijke boodschap: “Drie op vier rusthuisbewoners kunnen hun verblijf niet betalen met hun pensioen”, zo klaagt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan. “Dat terwijl de helft van onze leeflone n en bijna 30% van onze sociale woningen naar vreemdelingen gaan. In wat voor een maatschappij is zoiets fair of sociaal?” 

Op vrijdag 14 februari start het Vlaams Belang met haar campagne genaamd ‘Hart voor onze mensen’. Meer dan 150 lokale afdelingen van de partij hebben zich aangemeld om met militanten marktpleinen, stations, openbare evenementen en dergelijke meer te bezoeken en er snoepgoed uit te delen, samen met een inhoudelijke boodschap. Centraal hierin staat een oproep om meer geld vrij te maken voor de zwakkeren, en minder voor migratie.

Vlaams Belang blijft op sociale nagel hameren aan de hand van migratiekosten: “Snijd in migratie in plaats van in onze mensen”

“Per jaar geven we 800 miljoen euro uit aan asielzoekers alleen”, vertelt Van Grieken. “Als je weet dat de minimumpensioenen optrekken naar 1.500 euro netto tussen de 1,25 en de 3,2 miljard kost, is de rekening toch al snel gemaakt? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de massieve kosten in de werkloosheid – waar recent bleek dat maar liefst één op drie allochtoon is, de 28% van onze nieuwe sociale woningen die vreemdelingen krijgen of het grote aandeel van 44% niet-Belgen in onze gevangenissen.”

Sinds zijn voorzitterschap heeft Van Grieken de sociale standpunten van zijn partij meer en meer in de verf gezet. Afgelopen week ging Van Grieken ook zelf met enkele militanten op stap in zijn eigen regio en deelde hij snoepgoed en infobrochures uit op de markt van Mortsel, wat enthousiast werd onthaald. “Met deze campagne, die we voeren tussen de mensen, wensen we enerzijds te informeren en anderzijds duidelijk te maken dat het Vlaams Belang kiest voor eerst onze mensen.”

Ook in Vlaams-Brabant zijn al enkele afdelingen op pad om snoephartjes en een bijhorende folder aan de man/vrouw te brengen. Interesse om mee te helpen? Contacteer ons gerust.

Nichtjes uit Liedekerke
Een moedige studente tijdens de actie in Vilvoorde
Dozen ingeladen in de wagen? Klaar voor de actie!
Volgende week actie in Tremelo, de afdeling doet voorbereidingen
Uitdelen aan het station van Liedekerke is altijd succesvol
3…2…1… Actie!
Ook in Brussel voeren we (markt)acties
Vlaams Parlementslid Suzy Wouters door regen en wind…

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...