(webtekst VB Zaventem): Voor Van Quickenborne is er geen probleem. Alle diensten, instellingen, ambtenaren hebben volgens de regels gehandeld en de moord op een politieman is dus eerder “een spijtig toeval”. Dat is de schandelijke reactie, het verwerpelijk standpunt van een  h a r t e l o o s  politikaster. Van iemand die in een ivoren toren leeft en werkt en alle voeling met de noden,  verlangens en betrachtingen van de gewone vrouw/man, verloren heeft.

De VB militanten en mandatarissen staan bij en tussen het volk en leven mee met de problemen en noden er van. Wij hebben een  h a r t  voor onze mensen. De officiële campagnes van regering en de meeste ngo’s leiden de aandacht en astronomische bedragen af naar Afrikaanse landen e.a. voor “armoedebestrijding” aldaar. Dit desondanks het feit dat hier te lande meer en meer mensen om diverse redenen uit de boot vallen en noodgedwongen flirten met de marginaliteit. De armoede in Vlaanderen neemt toe, zeker met de energiecrisis. Die mensen en hun lot interesseren ons. Wij vragen dat voorrang zou verleend worden aan de noden van de eigen mensen eerst. Er kan nog veel bespaard worden. Heel wat nutteloze instellingen als de senaat, de monarchie, tientallen intercommunales, de provincieraden kunnen afgeschaft worden. De Sociale Zekerheid kan afgeschermd worden van vreemdelingen. En de kapitalistische energieproducenten die woekerwinsten maken, kunnen met een crisistaks worden belast.

Elk jaar doen wij in het kader van een actie “Een hart voor onze mensen”met een informatieve stand de markten aan, zo ook Zaventem. Wij vragen aan de bezoekers een kleine bijdrage te leveren voor een interessant sociaal project uit de streek. Voor Brabant is dat steun voor het Medisch Pedagogisch Instituut St-Franciscus te Strijtem bij Roosdaal waarvan de zorgboerderij deze zomer zware brandschade heeft opgelopen. Ondanks de bijtende kou veel belangstelling. De pers besteedde aandacht aan onze actie.

Zie ook:

Zaventem: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221115_95189676

Zaventem: https://www.hln.be/zaventem/vlaams-belang-deelt-koffie-chocomelk-en-fruitsap-uit-op-de-markt-en-vraagt-zo-aandacht-voor-energie-armoede~ac0b20de/

ZAVENTEM
ZAVENTEM
ASSE
ASSE
ASSE
HAACHT
HAACHT