We leerden Jörgen Noens in de jaren ’90 kennen als tiener, die met mijn broer Bart en mij vaak mee ging plakken voor het Vlaams Blok. Al vlug werd hij in onze werking opgenomen, want hij was erg gedreven en zulke jongeren waren schaars.

Hij bouwde enthousiast mee aan de afdeling Meise en het arrondissement BHV. In 1998 was hij verantwoordelijke voor de jongerenafdeling VBJ en 2 jaar later werd hij verkozen in de gemeenteraad van Meise, waar hij zou zetelen tot 2012. Eén van zijn wapenfeiten was een actie tegen de tijdelijke slachtplaatsen in zijn gemeente voor het offerfeest in 2011. Ook bij provinciale en nationale verkiezingen stak hij zijn nek uit. In 2009 haalde hij 2099 stemmen op de lijst voor het Vlaams Parlement; in 2012 kreeg hij 612 stemmen op de provincieraadslijst in het district Vilvoorde.

Tussendoor ging hij nog studeren en werd hij preses van NSV-Brussel (2004-2006), waar ik geregeld ging accordeon spelen op de cantussen. Hij was ook provinciaal medewerker en zorgde voor ons secretariaat in Vilvoorde en in Strombeek-Bever.

Jörgen was ook een familieman, vader van 4 kinderen. In Meise zette hij zich belangeloos in als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum van Wemmel en vooral voor de actie “Meise schenkt”, die zowel zorgde voor Oekraïense vluchtelingen als voor lokale inwoners die het moeilijk hebben.

Jörgen, onze Meisenaar met een groot hart, werd amper 45 jaar en overleed op 27/11 in zijn slaap. Voor heel veel mensen was dat stevig schrikken. We zullen hem missen en blijven hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet in onze partij!

Voor Jörgen werd een afscheidsviering gehouden in beperkte kring, maar op zondag 17/12 is er nog een publieke herdenking voorzien.

Jan Laeremans, Vlaams Volksvertegenwoordiger