Op 18.02.2020 overleed  Rama Sankar (roepnaam Barber) te Asseop 72 jarige leeftijd na een slepende ziekte. Barber werd geboren in Leguan, belandde in Canada en kwam dan naar Europa.  Barber was een opmerkelijke verschijning. Sommigen moesten even wennen aan zijn uiterlijk en optreden maar moesten vlug toegeven dat hij een zuiver nationalist was die onze waarden en liefde voor het volk, deelde.  Door zijn houding en in zijn kleding liet hij compromisloos blijken wie hij was en waar zijn roots lagen. Zijn lichte introversie verborg een warm hart en een grote intelligentie. Hij was een “bijbelvast” man. Barber was in 1985 slachtoffer van het Heizeldrama; hij raakte zwaar gewond.

Van in het begin van zijn verblijf in onze contreien zag Barber gelijkenissen tussen de strijd die de oorspronkelijke bevolkingsgroepen van Amerika voor hun zelfbehoud voeren en de Vlaamse Beweging. In 1992 zocht hij contact met het Vlaams Blok naar aanleiding van een door VBJ gepubliceerd artikel over het lot van de indianen in Amerika. Hij zou jaren lid blijven. Hij verbleef eerst in Ganshoren en verhuisde dan naar Affligem. Hij was aanwezig op talrijke meetings, manifestaties, spreekbeurten van de partij en ging bussen tijdens verkiezingscampagnes. Alhoewel zijn belangstelling voor de partijpolitiek de laatste jaren wat was afgezwakt, bleef hij tot op het einde in contact met het Vlaams-nationaal milieu.

Barber wordt opgenomen in “moeder aarde”. Zijn beeld van rechtlijnig nationalist blijft in ons geheugen gegrift. Meer info over de uitvaart volgt.

LM

UPDATE:

Barber was wat vereenzaamd en heeft klaarblijkelijk geen familie meer in België. Wij roepen zijn vrienden en kennissen daarom op om op de uitvaart aanwezig te zijn. Deze heeft op donderdag 5 maart om 10.00 u. plaats in de St-Michielskerk, Kerkstraat te 1790 Affligem. Rouwbeklag: info@uitvaartverzorgingmerckx.be, melding: condoleren.

Barber tijdens een 1 mei-optocht te Vilvoorde

Barber voor de arrondissementele Blok-vlag na een meeting in Dilbeek
In het palliatief centrum, nauwelijks 14 dagen geleden