Op gezag van het Informatiebureau van het Europees parlement in BelgiĆ« heeft de website van het Europees parlement gemeld dat pleziervaarder, vakantiegenieter en af en toe ook nog Belgisch staatshoofd koning Albert een bezoek heeft gebracht aan het Europees parlement en dat hij daar ‘een ontmoeting had met de 22 Belgische EuroparlementariĆ«rs’.

Alle Belgische Europese parlementsleden dus? Nee, natuurlijk niet. Europees parlementslid Philip Claeys van Vlaams Belang ontving alvast geen uitnodiging. ‘Niet dat ik daar als Vlaamsnationalist zo aan gehecht ben’, zo klinkt het bij Claeys, ‘maar ik wil minstens het recht hebben om de uitnodiging te weigeren. Als een niet verkozen staatshoofd een democratisch verkozen parlement bezoekt, dan wil ik dat mijn kiezers gerespecteerd worden. Ik ben even democratisch verkozen als eender ander parlementslid’.

Philip Claeys heeft schriftelijk volledige opheldering gevraagd aan socialistisch parlementsvoorzitter Schultz. Welke Belgische Europarlementsleden werden uitgenodigd en welke niet? Wie nam de beslissing om Belgische Europarlementsleden al dan niet uit te nodigen? Zou het aanvaardbaar zijn dat het Europees parlement op eventuele eisen van het paleis ingaat? Zou het aanvaardbaar zijn dat het Europees parlement zelf een onderscheid heeft gemaakt tussen de Belgische parlementsleden? Wordt vervolgd!

Klik hier naar het artikel op de website van het Europees parlement.