Het Vlaams Belang reageert verontwaardigd op het platvloers commercieel gedrag van de firma Horemans uit Leopoldsburg. Deze firma verspreidt momenteel een stratenplan in alle brievenbussen van de gemeente Zaventem met op de voorzijde uitsluitend een grote, eentalig Franstalige boodschap van een schoonmaakbedrijf.

De firma Horemans probeert overal in Vlaanderen op een vrij bedrieglijke manier handelaars te bewegen tot adverteren met het fabeltje dat er wordt samengewerkt met het gemeentebestuur. Net zoals elders in Vlaanderen is dit ook in Zaventem niet het geval en blijkt het gemeentelijk stratenplan een zuiver privé-initiatief. Dit werd ons vanmiddag formeel door de gemeentesecretaris van Zaventem bevestigd.
Toch slaagt de firma erin om een commercieel akkoord te sluiten met B-post, dat het blijkbaar nodig vindt om dit soort initiatieven te sponsoren. Er werd vandaag dan ook een klacht neergelegd bij B-Post.

Het Vlaams Belang eist dat de firma Horemans de bedeling van deze folder intrekt en een nieuw stratenplan opmaakt voor Zaventem. In een schrijven aan de betrokken firma laat Senator Bart Laeremans weten dat de handelaars in alle gemeenten zullen opgeroepen worden om niet langer met Horemans samen te werken, indien we geen duidelijk engagement krijgen dat het Nederlandstalig karakter van Vlaams-Brabant in de toekomst gerespecteerd wordt.

Bart Laeremans
Senator
0476 46 98 85

Ludo Monballiu
Voorzitter Vlaams Belang Regio Vilvoorde

Bijlage: scan van de voorkant van het stratenplan

1235517_10201961307414978_1606863759_n