Zoals u ongetwijfeld weet, opent op 6 januari een nieuw opvangcentrum voor 112 asielzoekers de deuren op het grondgebied van Bekkevoort. De opvang zal plaatsvinden in jeugdcentrum Zozimus langs de Witteweg. Het Vlaams Belang organiseert een protestactie en roept alle inwoners van Bekkevoort op hun stem hierbij klaar en duidelijk te laten horen.

Net als vele inwoners van Bekkevoort is het Vlaams Belang niet te spreken over de plotse komst van een nieuw asielcentrum in onze landelijke gemeente. Het is zonneklaar dat de opvang van meer dan 100 asielzoekers de draagkracht van de buurt ver overstijgt en de veiligheid hypothekeert. Bovendien is de manier waarop deze beslissing door onze strot is geduwd onaanvaardbaar. Op geen enkele manier is onze mening gevraagd! Een infovergaderingetje
organiseren nádat de beslissing is genomen, verandert daar niets aan.

Laat daarom uw stem horen op onze protestactie op maandag 30 december om 19.15u aan het gemeentehuis van Bekkevoort! Federaal volksvertegenwoordiger Dries Van Langenhove zal er het woord voeren.

Juridische actie:

Maar ook principieel zijn er grondige bezwaren. Terwijl 1 op 5 van onze mensen de eindjes niet meer aan mekaar kan knopen, blijft minister De Block het OCMW van de wereld spelen. De opvang van één asielzoeker kost de belastingbetaler tussen 1.500 en 2.250 euro per maand. En dat terwijl vorige week nog bleek dat 1 op 7 Belgen moet lenen om een kerstcadeau te kopen. Wij vinden dat men eerst aandacht moet hebben voor onze zwakkeren.

Naast publiek protest is ook juridisch een en ander mogelijk. Als partij kunnen wij echter geen procedure inleiden aangezien wij geen rechtstreeks belang hebben. Maar wij kunnen de inwoners van Bekkevoort wel met raad en daad bijstaan om dat wel te doen.
Belanghebbenden kunnen contact opnemen via frederik.pas@vlaamsbelang.org