De afgelopen dagen doken er in Tremelo en baal heel wat nieuwe verkeersborden op. “Maar in plaats van te zorgen voor meer verkeersveiligheid, zullen ze net meer gevaarlijke situaties creëren”, zegt de lokale Vlaams Belang-afdeling.

De afgelopen dagen en weken kregen inwoners van Tremelo en Baal er een lawine aan nieuwe verkeersborden, fietsstraten met zelfs voorrang van links en trajectcontroles bij.” Uiteraard niets tegen verkeersveiligheid, maar trop is teveel” stelt het Vlaams Belang in een reactie. “Sommige verkeersborden spreken elkaar tegen, zijn bijzonder verwarrend, of zijn zelfs gewoon niet wettelijk en lijken wel ontworpen aan de tekentafel van een lagereschool-leerling.” Het Vlaams Belang verwijst daarbij naar bijvoorbeeld borden zonder wettelijke basis in de Louisastraat.

Ook stelt de partij zich vragen bij heel wat fietsstraten, waar er gevaarlijke voorrangssituaties werden gecreëerd. “In plaats van te werken aan verkeersveiligheid, creëert men in onze gemeente bewust verwarring en onveiligheid met als enige doel te kunnen beboeten en diep in de zakken van de automobilist te kunnen zitten.”  

De partij stelt dat verkeersborden en fietsstraten moeten dienen om het verkeer veiliger te maken, en niet om zichzelf naar aanloop van de verkiezingen te profileren. Het Vlaams Belang zal de inflatie aan verkeersborden en de waanzinnige voorrangsregels alvast aankaarten op de gemeenteraad.

Stijn HiersPers woordvoerder Vlaams Belang

Tre