Diest kreunt onder vandalisme en criminaliteit. Vlaams Belang vraagt om een nultolerantiebeleid!!!

Auto –fietsen en winkeldiefstallen, het vernielen van stadsmeubilair of het bekrassen van wagens, inbraken, overlast van graffiti en dealen van drugs… Bijna dagelijks lezen wij in de kranten dat handelaars en inwoners slachtoffer worden van vandalisme en criminaliteit. Zo kende het criminaliteitsprobleem de afgelopen weken enkele drieste hoogtepunten. Eerst werd een 15 jarige jongen op klaarlichte dag slachtoffer van een brutale overval door 2 onbekenden. Enkele dagen later vond er een overval plaats op een nachtwinkel…

Samen met heel wat inwoners is het Vlaams Belang enorm verontrust over de toenemende criminaliteit. Er is niemand die kan ontkennen dat de situatie onhoudbaar is en dat er extra veiligheidsmaatregelen moeten genomen worden. Iedereen weet dat onze politiediensten doen wat ze kunnen, toch zijn wij ervan overtuigd dat vanuit politieke hoek een tandje moet bijgestoken worden! Vlaams Belang is de enige politieke partij die aan de noodrem trekt daarom voerden gisterenavond enkele militanten actie bij aanvang van de gemeenteraad.

In de eerste plaats is het verzekeren van veiligheid de voornaamste taak van ons stadsbestuur. Aan vandalen en criminelen moet duidelijk gemaakt worden dat in Diest niet alles kan en niet alles mag.
Om die redenen vraagt het Vlaams Belang een verhoogd politietoezicht en meer doelgerichte patrouilles. Verder vragen wij het stadsbestuur om extra (mobiele) veiligheidscamera’s aan te kopen.

Vlaams Belang is verheugd om te vernemen dat het stadsbestuur de oorlog verklaart aan graffiti spuiters. Vanaf heden zal een nultolerantie gehanteerd worden. Een maatregel waarvan wij al langer vragende partij zijn. Het stadsbestuur moet ook een duidelijk signaal geven aan vandalen en criminelen. Ook hier moet een nultolerantiebeleid ingevoerd worden!

Het stadsbestuur moet zijn verantwoordelijk nemen. Diest behoort aan de Diestenaren en niet aan de criminelen. Vlaams Belang eist daarom dat er hard wordt opgetreden tegen elke vorm van criminaliteit!

Andy Bonnyns
Voorzitter Vlaams Belang Diest

diest actie 2012-01-30 stadhuis

diest actie 2012-01-30 gemeenteraad