Ondertekening intentieverklaring De Groene Vallei

Tijdens de gemeenteraad van april moesten de Kampenhoutse gemeenteraadsleden stemmen over “ondertekening intentieverklaring De Groene Vallei

Kort samengevat:

Een door Natuurpunt afgebakende zone – de zogenaamde ‘Groene Vallei’ – tussen ‘de Volkswagen’ in Kortenberg en het uiterste puntje van Berg, het Steentjesbos werd een tijdje geleden van wandelwegsuggesties verbonden. Door zichzelf nu als ‘verantwoordelijke actor’ te benoemen wil NP zich daarbij ook inlaten met de evolutie naar een historisch multifunctioneel landschap waar de ecologische, economische sociale en culturele elementen verweven zullen zijn. Met andere woorden, NP wil zich zoveel mogelijk moeien met alles Lees: zijn wil opleggen.
Natuurlijk houden ook wij van “een groene vallei”.
Met het idee op zich is zeker niets mis maar wel met het principe, wel met het ondertekenen van een blanco cheque want dit is het, dit geven we door de ondertekening van deze intentieverklaring van de Groene Vallei.
De zogenoemde “projectdynamiek” is gegroeid vanuit een organisatie met “niet democratisch verkozen” mensen, mensen van buiten de gemeente en is een eigen leven gaan leiden.
Het gemeentebestuur zet zichzelf, door hier op in te gaan, op korte en zeker op lange termijn, buiten spel. De dirigent zal niet het gemeentebestuur zijn.
Volgens het Vlaams Belang betekent dit project ook geen meerwaarde voor de natuur.

Als Vlaams Belang stemden wij tegen omdat deze ondertekening onze Kampenhoutse landbouwers in de kou laat staan. De landbouwgronden die vrijkomen kunnen door de lokale boeren niet gekocht worden omdat ze aan woekerprijzen gekocht worden door gesubsidieerde (lees met ons belastinggeld) organisaties.

Zowel meerderheid als oppositie stemden verdeeld doch spijtig genoeg waren het de ja-stemmen die het haalden.

Het Vlaams Belang Kampenhout zal blijven ijveren voor een evenwicht tussen landbouw en natuur!

Foto:

img_20160428_183531