Ja, het was een fantastische gespreksnamiddag vandaag. Met een mooi dessertenbuffet van bij lokale bakkers. En ja, het was op de prachtige Roosezolder in het Colomakasteel waar Europees Parlementslid Gerolf Annemans te gast was. En ja, het was een beklijvende toespraak en tot slot, ja, het plaatselijke bestuur gaf het beste van zichzelf om er een aangename zondag van te maken. Buiten heerlijk feeëriek koud in het park. Binnen hartverwarmend enthousiasme in het kasteel.


Geniet gerust mee van de sfeerbeelden, hieronder de inleiding;


“Beste aanwezigen,
Ik ga deze gesprekmiddag eigenlijk beginnen waar alle andere toespraken mee eindigen. En dat is namelijk de mensen uit het bestuur, de vrijwilligers, te bedanken voor de totstandkoming van deze activiteit.


Niet alleen bedank ik hen voor de mooie organisatie, maar eigenlijk voor hun onbaatzuchtige enthousiaste en vooral idealistische inzet voor het Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw. Jaar in jaar uit. In goed en slechte tijden.


Mijn dankbaarheid omdat het zij zijn die met het idee aankwamen om op een zondagmiddag een gespreksnamiddag te organiseren. Ik, ondertussen al een 20-tal jaar op de teller heb een paar keer moeten vragen: ‘lieve bestuursleden, zijn jullie zeker dat dat lukt. Mensen naar een gespreksnamiddag uitnodigen op een zondagnamiddag, in de winter, over politieke?’


En toch, toch zetten die door en ik moet volgen. Graag volgen want ik weet dat wie zich engageert bij het Vlaams Belang een sterke wil heeft. En overtuigingstalent. En daarom staan we hier dus vandaag. Op een zondagnamiddag, in de winter, om naar politiek te luisteren…


Betreffende het tijdstip konden we het natuurlijk niet beter treffen, noch over het onderwerp en al zeker noch over de gastspreker. Het wil dus toevallig maar niet onverwachts lukken dat net in de afgelopen week schandalen tevoorschijn kwamen vanuit het Europees Parlement. En het wil dus toevallig lukken dat wij de eer en het genoegen hebben om de leider van de fractie waar ook het Vlaams Belang deel van uitmaakt in het Europees Parlement, om die als gast te hebben in Sint-Pieters-Leeuw vandaag.


Het wil ook lukken dat onze gastspreker van deze middag niet alleen een aardig woordje kan meepraten over de Europese politiek maar ook jarenlang ervaring heeft als Federaal Volksvertegenwoordiger. Als één van de eerste Volksvertegenwoordigers voor het toenmalig Vlaams Blok. Als partijbestuurslid. Als gemeenteraadslid in Antwerpen. En uiteraard ook als voormalig voorzitter van het Vlaams Belang.


Geef toe, ook qua locatie zit het goed. We zitten werkelijk midden in het mooiste stukje Sint-Pieters-Leeuw, het Colomapark netjes tussen de Zennevallei en het Pajottenland. Opmerkelijk mooi en idyllisch omdat het afsteekt tegen de grote hoofdstedelijke buur en de problemen die Brussel met zich meebrengt. Verstedelijking, vervreemding, afrikanisering, islamisering en een ongelooflijke slechte mobiliteit en leefbaarheid.


Maar… hou moed beste inwoners van Sint-Pieters-Leeuw. Hou moed en hou nog even vol. Want in 2024 zouden wel eens de rollen kunnen omkeren. Moeten we niet langer rekenen op andere partijen als spelverdelers, maar zullen wij misschien zelf aan zet zijn. En waar we niet aan zet zullen zijn zullen ze sowieso rekening moeten houden met ons.


Beste mensen, hopelijk zit u nu al beetje vol ongeduld over wat Gerolf Annemans te vertellen heeft. Aarzel vooral niet om mij als gemeenteraadslid hier in Sint-Pieters-Leeuw of als provinciaal secretaris voor Vlaams-Brabant aan te spreken als u ongeduldig bent over de komende verkiezingen. Als kiezer, als sympathisant, als kandidaat, …


Maar, eerst en vooral, mag ik met veel eerbied het woord geven aan Gerolf Annemans!”