Gisteren op de gemeentelijke commissie en morgen op de gemeenteraad liggen veranderingen, schrappingen en toevoegingen in het GAS-reglement ter bespreking en ter goedkeuring voor.

Een opmerkelijke wijziging is het feit dat in het aangepaste GAS-reglement een expliciete vermelding werd opgenomen die autohandelaars die reclamekaartjes aan geparkeerde voertuigen bevestigen hiervoor een boete zullen krijgen.

Het Vlaams Belang is tevreden dat anderhalf jaar nadat fractieleider Eddy Longeval dit punt al eens op de agenda plaatste het nu hoogstwaarschijnlijk wel zal goedgekeurd worden. Het eigenaardige is  dat het toen werd weggestemd door alle fracties, behalve door het Vlaams Belang, en nu dus door de meerderheid zelf opgenomen werd in het vernieuwde GAS-regelement.

Eddy Longeval hoopt alleszins dat de burgemeester voldoende politieke eerlijkheid en fatsoen heeft om toe te geven dat het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw een goed en degelijk Vlaams Belang-initiatief heeft overgenomen.

Zie ook: https://sint-pieters-leeuw.eu/2018/05/31/vlaams-belang-sint-pieters-leeuw-pleit-voor-een-verbod-op-kaartjes-van-autohandelaars/