Persbericht: Lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen Scherpenheuvel-Zichem 2018 is Suzy Wouters

Op een plaatselijke partijsamenkomst vorig weekend, mocht onze afdeling niet enkel Europees parlementslid Gerolf Annemans welkom heten maar hadden we voor de 80 aanwezigen ook een primeur. Gemeenteraadslid en plaatselijk voorzitter Joris De Vriendt mocht samen met Gerolf bekend maken dat Suzy Wouters aangeduid werd als lijsttrekker. Suzy is werkzaam in de gezondheidssector en is sinds de vorige verkiezingen erg actief in onze afdeling. Ze heeft samen met haar echtgenoot Philip bewezen een echte voortrekster te zijn. Suzy vertegenwoordigt de partij in de plaatselijke bibliotheekraad. Wij willen hiermee een sterk signaal inzake vernieuwing sturen.

Door overloperij naar de CD&V verloor de Vlaams Belangfractie haar tweede mandataris in de gemeenteraad. De afdeling is zeer vastberaden haar tweede zetel te heroveren. De kersverse lijsttrekster Suzy Wouters en gemeenteraadslid Joris De Vriendt roepen iedere inwoner van Scherpenheuvel-Zichem die niet onverschillig is voor de toekomst van de gemeente, Vlaanderen en Europa, hun ploeg of hun lijst te komen versterken. Het is nu ongeveer nog 1 jaar naar de verkiezingen. Belangrijke themapunten zullen uiteraard lokale economie, sportinfrastructuur,  veiligheid en de strijd tegen  vervreemding zijn.

Voormalig nationaal voorzitter Annemans schetste in zijn uiteenzetting de politieke geschiedenis van de afgelopen 15 jaar. Een sterk Vlaams Belang betekende op een haar na de finale barst in de slecht functionerende  tweevolkerenstaat België. Het Vlaams Belang heeft er steeds voor gekozen een ideeënpartij te zijn en zo de politieke agenda te bepalen. In het tijdperk Leterme waren de regeringspartijen gedwongen de Vlaamse kaart te trekken. Vlaams belang joeg het politieke bestel voor zich uit. Toen Bart De Wever kwam opzetten en die weigerde het been stijf te houden en koos voor een compromis met de belgische machthebbers, was het belgisch systeem gered. Sindsdien is Vlaamse autonomie verder af dan ooit.

Voor een vrij Europa, tegen deze EU, voor een onafhankelijk en trots Vlaanderen en een leefbaar Scherpenheuvel-Zichem, is een sterk Vlaams Belang meer dan nodig.

Vlaams Belang Scherpenheuvel-Zichem, 20 september ’17.

Voor verdere info steeds bereikbaar: Joris De Vriendt  0484 128 233 en Suzy Wouters 0474 739 240

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...