Enkele Vlaams-belang-kandidaat-gemeenteraadsleden uit Sint-Pieters-Leeuw schonken vandaag 200 € aan de vzw Poezensnoetje en dierenasiel Dierenplezier Zennevallei.

De partij wil hiermee de aandacht vestigen op het wederkerend fenomeen van achtergelaten dieren net voor de zomervakantie. Kleine huisdieren worden soms ondoordacht en te impulsief aangekocht en nadien, net voor het vertrek op verlof, langs de weg achtergelaten.

Vandaar dat Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw wil pleiten voor een dierenpolitie in de gemeente. Die kan instaan met specifieke kennis en aandacht voor achtergelaten, verwaarloosde en mishandelde dieren en die tips kan geven inzake (door)verkoop en opvang. Ze moet ook de bevoegdheid krijgen om dierenmishandelaars snel te bekeuren.

Het is niet ongebruikelijk dat Vlaams Belang het opneemt voor de dieren. Twee weken geleden schonk zij 500 € voor Sprotje, de mishandelde poes die in het nieuws kwam met brandwonden. En eind vorig jaar schonk de partij meer dan 3500 € voor een dierenasiel in kader van de Warmste Week.

Eddy Longeval, lijsttrekker Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw

Info: vlaams.brabant@vlaamsbelang.org – 0494/17.39.19