Persbericht VB Vilvoorde: Saoedi-Arabische vlag moet uit straatbeeld!

Met het WK voetbal in zicht beleeft de supporters”cultuur” hoogdagen. De Guldenschaapstraat werd met een groot feest omgedoopt tot “Wereldbekerstraat”en dat feest haalde de geschreven pers en de tv. Er waren zelfs ambassadeurs naar Vilvoorde afgezakt. De ganse straat werd met vlaggen, slogans en attributen versierd.

Wij hopen dat het WK een feest van sportiviteit wordt waar hooligans geen kans krijgen, en zo bijdraagt tot de verstandhouding en vrede tussen de volkeren.

Die vrede in acht nemend nemen wij aanstoot aan de aanwezigheid van de Saoedi-Arabische vlag die in de Guldenschaapstraat werd aangebracht. Saoedi-Arabië voert in Jemen een moorddadige oorlog; bij door de Saoedis uitgevoerde bombardementen kwamen reeds duizenden burgers om het leven. Miljoenen Jemenieten worden met hongersnood en dood bedreigd.

De Saoedische vlag bevat bovendien een agressieve godsdienstige tekst en bevat het zwaard dat symbool staat voor de strijd tegen de “ongelovigen”en de verspreiding “te vuur en te zwaard” van de islam. Het zwaard werd bij talrijke executies door IS gebruikt. De onvrijheid en het negeren van de vrouwenrechten in het land zijn algemeen bekend.

Het Vlaams Belang Vilvoorde vraagt derhalve aan de organisatoren en het gemeentebestuur om uit respect voor de slachtoffers van het Saoedische regime, de vlag te verwijderen.

Jurgen Van Duyse, lijsttrekker Vlaams Belang Vilvoorde

Klik hier om het persbericht te lezen in Het Laatste Nieuws

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...