Persbericht Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw 17 januari 2017

Op diverse digitale media kan men vanaf  17 januari jl. een beeldfragment bekijken waarop een auto met  overdreven snelheid vanaf Ring 0 Sint-Pieters-Leeuw binnenrijdt. Hij voert daarbij enkele gevaarlijke manouvers uit om tenslotte op de parking van Pajot- Shopping te besluiten met een acrobatische “spinning”.

Sinds 2015 werden in Sint-Pieters-Leeuw ANPR camera’s geplaats op de invalswegen. De bedoeling was om de algemene veiligheid van de Leeuwse bevolking te verhogen en een sluitend controlesysteem toe te passen. De totale kost was 500.000 €.

Het beeldfragment waarvan sprake laat duidelijk zien dat het systeem onvoldoende werkt. Het laat nog steeds toe dat Sint-Pieters-Leeuw, met haar invalswegen van- en naar Brussel en De Ring, een aanzuigeffect heeft voor ongehoord en gevaarlijk (rij-)gedrag.

Het Vlaams Belang zal dit aankaarten op de komende gemeenteraad en zal het gemeentebestuur meer doortastende maatregelen vragen.

Eddy Longeval, gemeenteraadslid Vlaams Belang (0494/17.39.19 – eddy.longeval@gmail.com)

Beeldfragment: http://www.ringtv.be/nieuws/snelheidsduivel-filmt-zichzelf-tegen-250-kmu-op-brusselse-ring

Het persbericht uit Het Laatste Nieuws van 19/01/2017 : http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-pieters-leeuw/-waarom-heeft-slimme-camera-hem-niet-betrapt-a3058142/