Persbericht: Vlaams Belang-Holsbeek plaatst vraagtekens bij OCMW-project rond diversiteit: “Dit is indoctrinatie”

Het OCMW van Holsbeek trekt dezer dagen rond in de basisscholen, samen met de gemeentelijke jeugddienst en de dienst speelpleinwerking, om de kinderen in de basisscholen “te engageren in onze diverse samenleving en hen kennis te laten maken met de inburgering van vreemde culturen.” 

Vlaams Belang reageert bij monde van bestuurleden Michel Wierinckx en Nik Scherens geïrriteerd. “Het OCMW bezondigt zich aan indoctrinatie en aan het verbloemen van de werkelijkheid”, aldus Wierinckx.

Volgens Wierinckx gaat het niet op dat er over de nefaste gevolgen van immigratie op het vlak van sociale zekerheid, islamisering, veiligheid en het behoud van onze cultuur enzovoort met geen woord wordt gerept.

“Op steeds meer plaatsen wordt  Zwarte Piet gebannen, mogen kinderen geen paaseieren meer rapen, worden kersstalletjes verboden en worden kerstmarkten omgedoopt tot winterfeesten. En daar is maar één oorzaak voor: de ongebreidelde immigratie van steeds mensen die steeds meer hun manier van leven opdringen. Maar daar wordt met geen woord over gerept”, aldus de zopas opgerichte Vlaams Belang-afdeling. 

Volgens Nik Scherens gaat het OCMW van Holsbeek dan ook zijn boekje ver te buiten. De eerste taak van een OCMW is het verstrekken van diensten aan onze armen, onze zorgbehoeftigen en onze ouderen. “Het hersenspoelen van jonge kinderen hoort daar vooralsnog niet bij”, aldus nog Scherens.    

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...