Op de bestuursvergadering van Vlaams Belang-Boortmeerbeek schaarde de volledige ploeg zich achter de kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van Eddy Mortier. Hiermee bevestigt het Vlaams Belang het vertrouwen in zijn voormalig gemeenteraadslid.

Eddy Mortier is voormalig ambtenaar en zetelde in de Boortmeerbeekse gemeenteraad van 2008 tot 2012. Momenteel is hij voorzitter van de lokale Vlaams Belang-afdeling en is hij lid van de nationale seniorenraad van de partij.

Mortier stond in de vorige bestuursperiode al bekend om zijn dossierkennis en was meermaals de luis in de pels van de meerderheid. Zo sloeg hij erin een voormalig schepen te laten schorsen door de provinciegouverneur omwille van stalking.

In de loop van de volgende maanden zullen de andere Vlaams Belang-kandidaten voor Boortmeerbeek worden voorgesteld alsook het geactualiseerde programma. Een doorgedreven woonbeleid dat ervoor zorgt dat jonge gezinnen in eigen streek kunnen blijven wonen, een bloeiend verenigingsleven, het herwinnen van het Vlaams karakter en een kordaat veiligheidsbeleid zullen alvast deel uitmaken van de speerpunten van de partij.

 

Meer informatie (niet voor publicatie)

Eddy Mortier, voorzitter afdeling Boortmeerbeek

0486 29 46 49