Vanavond zakt Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas af naar Gooik om haar nieuw boek ‘De communautaire leegte’ voor te stellen. Het is de eerste politieke activiteit van de kersverse Vlaams Belang-afdeling. De voorstelling is vrij toegankelijk voor het publiek en gaat door in Het Vijfde Wiel (Kerkstraat 1, 1755 Oetingen) om 20.00u.

Sinds het aantreden van deze regering heerst er op communautair vlak een absoluut stilzwijgen. Geen enkele meerderheidspartij durft nog aandacht te besteden aan de institutionele systeemfouten die verantwoordelijk zijn voor de verstrekkende nadelige effecten voor de burger op het vlak van overheidsefficiëntie, arbeidsmarktbeleid, justitie, veiligheid, gezondheidszorg en immigratie.

Nochtans schreeuwden die problemen voor de verkiezingen dringend om ‘verandering’. Maar eens de ministerposten verdeeld, deed een galactisch zwart gat alle Vlaamse voornemens en voostellen verdwijnen.  In ‘De communautaire leegte’ beschrijft Kamerlid Barbara Pas hoe ze de afgelopen twee jaar als enige consequent de vinger op de communautaire wonde is blijven leggen en biedt ze een onuitgegeven inventaris van verregaande inconsequenties en onwaarheden van N-VA-excellenties sinds hun Belgische machtsdeelname. Dit boek is dan ook zonder meer een gerichte aanval tegen diegenen die de Vlaams-nationale kiezers manifest hebben bedrogen.

Koningin van de communautaire vragen

Naast het afgooien van de maskers is dit uitvoerig politiek essay een doelgerichte poging om de Vlaming te overtuigen van het belang van de rechtvaardige eis om onafhankelijkheid en biedt het een gedetailleerde strategie om Vlaanderen uit het Belgische moeras te helpen. Eerder kroonde KUL-politicoloog Bart Maddens Barbara Pas reeds tot de koningin van de communautaire vragen. Met ‘De communautaire leegte’ bewijst Pas deze titel alvast alle eer.

Het boek wordt parallel voorgesteld met ‘De angsthazen’, een nieuwe cartoonverzameling van haar broer en cartoonist Frederik Pas. In zijn politieke spotprenten zet hij de Vlaams-nationale woorden van de N-VA schertsend af tegen de daden.

Meer info:

In de pers: