Gemeenteraadslid Eddy Longeval nam deze ochtend enkele foto’s van uitpuilende straatvuilbakjes in de stationsbuurt van Ruisbroek. Hij nam een kijkje op uitnodiging van enkele buurtbewoners die dit eerder al hebben aangekaart. Behalve het onverzorgd zicht brengt deze overlast ook hinderlijke stank met zich mee. Sommige omwonenden vrezen dat dit fenomeen zelfs ratten en ander ongedierte zal aantrekken.

Het Vlaams Belang gemeenteraadslid eist van het gemeentebestuur onmiddellijk actie. Verder zal hij op de komende hoger beboet moeten worden, er sensibiliseringscampagne moeten komen en het algemeen toezicht door de administratieve ambtenaren mag verhogen. Ook de uitbaters van de kledingscontainers moeten om hun verantwoordelijkheid worden gewezen.

“Men werft liever mensen aan in kader van de pestmaatregelen zoals bij het invoeren van de parkeerzone terwijl men voor de algemene netheid van Ruisbroek geen oog heeft, en dit moet veranderen” besluit de Vlaams Belanger.

Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw – 0494/17.39.19 – eddy.longeval@vlaamsbelang.org

Volledig bericht, zie https://sint-pieters-leeuw.eu/2017/05/29/vlaams-belang-merkt-onverzorgde-stationsbuurt-op-in-ruisbroek-en-eist-maatregelen/